Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tedeschi Valpolicella DOC Superiore 2017

Tedeschi Valpolicella DOC Superiore 2017

Italien, Valpolicella, 750 ml, 13%

Det här är Tedeschis instegs-valpolicella tillsammans med Capitel Nicalò och kanske det perfekta allroundvinet till pizza, pasta och risotto. Vinet görs på en blandning av 35% Corvina, 35% Corvinone, 20% Rondinella och 10% Rossignola. Oseleta, Negrara och Dindarella som kommer från vinstockar som ha ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Rondinella, Corvinone, Oseleta, Negrara, Corvina, Dindarella, Rossignola

Smaknotering

Fruktig doft och smak med toner av körsbär, svarta vinbär och örter. Kroppen är medelfyllig med en fräsch syra, mjuka tanniner och med ett generöst och fruktigt avslut.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
1 g/l

Så tycker experterna

Livets Goda
91 p "Väldig bra vinköp!"

Tedeschi är en pålitlig firma och som vanligt arbetar man här med bra syra och friskhet i den mogna och mörkröda fruktigheten, en hel del också tack vare en fin limestone i jordmånen från vingårdarna i Mezzane och Tregnago. Detta skapar också ett förfinat juicy fäste med vissa citrusdrag i bärfruktigheten. Med tanke på priset är detta ett mycket seriöst och elegant vin. Fynd skulle vissa kalla det, vi säger: väldig bra vinköp! Druvblenden är 35% corvina, 35% corvinone, 20% rondinella, 10% rossignola, oseleta, negrara och dindarella. Slutlagring ett år i slavonska fat och sedan vila sex månader i butelj.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det här är Tedeschis instegs-valpolicella tillsammans med Capitel Nicalò och kanske det perfekta allroundvinet till pizza, pasta och risotto. Vinet görs på en blandning av 35% Corvina, 35% Corvinone, 20% Rondinella och 10% Rossignola. Oseleta, Negrara och Dindarella som kommer från vinstockar som har en genomsnittlig ålder på 25 år. VInmakningen sker på rostfritt stål med naturlig klarning (inga filtreringar). Sedan följde lagring i ett år på slavonsk ek följt av ytterligare 6 månader på flaska. Slutresultatet är fräscht och smakrikt.  

Producenten

Mitt i den stora amaronehysteri som råder med nystartade firmor, framtagna specialmärken, dubiösa tillverkningsmetoder och prispress finns det ett fåtal riktigt gamla amaronefamiljer som står för trygghet, tradition och seriositet. Familjen Tedeschi - med sin 400 år långa historia i Veneto - är en av dessa familjer. Med noggrannhet, precision och respekt för det traditionella har man tagit företagit in i framtiden.


http://www.tedeschiwines.com/en/