Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tedeschi Recioto della Valpolicella DOCG Classico 2015

Vad tyckte du?

Tedeschi Recioto della Valpolicella DOCG Classico 2015

Italien, Valpolicella, 500 ml, 12,5%

Detta vin är tillverkat av utvalda druvor från Monte Fontana-vinstockarna i Pedemonte och andra vinstockar som tillhör vingården. Recioto är ett historiskt Valpolicella-vin, känt genom historien under olika namn som t.ex. Retico under romersk dominans och därefter Acinatico under Lombard-ockupatione ···

Styckvis

449:-

/flaska
Låda (6 st)

449:-

/flaska, totalt 2 694:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Starka ostar
  • Dessert
Årgång

2015

Druvor

Rondinella, Corvinone, Oseleta, Negrara, Corvina, Dindarella, Rossignola

Smaknotering

Tydliga toner i doften av hallon, vilda björnbär och blåbär samt en fin nyanse av fat. Smaken är elegant och kraftfull med en fantastiskt balans med en eftersmak som bekräftar det som hittades i doften.

Drickes
2020-2030
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
500 ml
Serveringstemperatur
15-16ºC
Sockerhalt
92 g/l

Så tycker experterna

Falstaff
95 p "Potenzial für langes Leben."

"Rik, djup mörk rubin färg med svart kärna. Fyllig och komplex i doften med trevliga inspel av rumtopf, mörk choklad och pepparkakskryddor. Tydligt och fylligt anslag i smaken av mogen frukt, körsbärsirap tillsammans med greppiga tanniner som bäddar för en lång lagringspotential."

Sattes, tiefdunkles Rubin mit schwarzem Kern. Satt und vielschichtig in der Nase, schönes Spiel zwischen Rumtopf, dunkler Schokolade und Lebkuchengewürzen. Stoffig und satt in Ansatz und Verlauf, viel reife Frucht, Kirschensirup, gepaart mit viel griffigem Tannin, spannend, hat Potenzial für langes Leben.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Kombinationer: starka ostar, fois gras, torra bakverk, jordgubbar och andra bär.

Vinet

Detta vin är tillverkat av utvalda druvor från Monte Fontana-vinstockarna i Pedemonte och andra vinstockar som tillhör vingården. Recioto är ett historiskt Valpolicella-vin, känt genom historien under olika namn som t.ex. Retico under romersk dominans och därefter Acinatico under Lombard-ockupationen.

 

Vingården är en hektar stor, vetter mot öst, har en jordmån bestående av moränlera och kalksten och täcks av 3300 vinstockar med en snittålder på 25 år.

Två års lagring på fat av slavonsk följt av sex månader i flaskan innan de släpps ut på marknaden.

Producenten

Mitt i den stora amaronehysteri som råder med nystartade firmor, framtagna specialmärken, dubiösa tillverkningsmetoder och prispress finns det ett fåtal riktigt gamla amaronefamiljer som står för trygghet, tradition och seriositet. Familjen Tedeschi - med sin 400 år långa historia i Veneto - är en av dessa familjer. Med noggrannhet, precision och respekt för det traditionella har man tagit företagit in i framtiden.


http://www.tedeschiwines.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du