Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Lenotti Amarone Classico Black Label 2012

Vad tyckte du?

Lenotti Amarone Classico Black Label 2012

Italien, Valpolicella, 750 ml, 15,5%

Lenottis Amarone Classico Black Label görs på druvor som kommer från familjemedlemmar som inte är direkt involverade i den dagliga verksamheten på egendomen. Det gör också att den erbjuder rejält med "value for money". Det är ändå Lenotti som står för hela framställningen av vinet (från skörd, via t ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2012

Druvor

Rondinella, Molinara, Oseleta, Corvina

Smaknotering

Stor doft av torkade frukt som körsbär, fikon, russin och mullbär, choklad, söta kryddor och kaffebönor. Smaken är koncentrerad och fyllig med mjukt inlindade tanniner och en aning restsötma. Eftersmaken är mycket lång och lite eldig. 

Alkoholhalt
15,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
30 minuter

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
91 p "Ett riktigt power-vin."

Lenottis Black Label är ett vin för alla som gillar Amarone i stor generös stil och vill ha mycket smak. Doften är stor och kryddig med inslag av mörka och röda bär, torkad frukt, kryddor och choklad. Smaken är stor eldig och koncentrerad med massor av torkad frukt, choklad, örter och mörka bär om vartannat. Ett riktigt power-vin.

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

 

Vinet

Lenottis Amarone Classico Black Label görs på druvor som kommer från familjemedlemmar som inte är direkt involverade i den dagliga verksamheten på egendomen. Det gör också att den erbjuder rejält med "value for money". Det är ändå Lenotti som står för hela framställningen av vinet (från skörd, via torkning av druvorna till vinifiering och lagring). Vinet är gjort på de klassiska druvorna corvina, rondinella, oseleta och molinara som vuxit på små vingårdar i Negrar, Valgatara och Fumane. Skörden sker i september-oktober och därefter sker den traditionella torkningen av druvorna till slutet av januari - en process som koncentrerar sockerinnehållet i druvorna och ger den typiska amaronekaraktären. Efter pressning och jäsning lagras vinet på stora fat (så kallade botti) i minst tre år.

Producenten

Claudio Lenottis vingårdar ligger i utkanten av byn Bardolino. Här produceras en lång rad viner från de traditionella röda Valpolicella och Amarone till vita Soave och söta viner. En modern vinmakare med traditionella drag. Man lägger stor vikt på arbetet i vingårdarna för att säkerställa optimal frukt att vidareutveckla till stora viner. Arbetet har belönats i bland annat Decanter med höga poäng och får ofta epitetet Good Value for money. En producent att hålla ögonen på!

http://www.lenotti.it/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du