Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Lamborghini Trescone  2012

Vad tyckte du?

Lamborghini Trescone 2012

Italien, Umbria, 750 ml, 14%

Vingården ligger i Umbrien, vid sjön Trasimeno. Sedan många förändringar och investeringar har gjorts för att utveckla vingården. De olika växtplaserna sträcker sig över 32 hektar varav 7 har man planterat nya stockar. Skörden 1997 var början på en dramatisk förbättring av "La Fiorita" både när det ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2012

Druvor

Merlot, Sangiovese

Smaknotering

Stor, generös doft. Smaken är medelfyllig med mycket koncentrerade toner av körsbär, kaffe och choklad. Vinet bjuder på bra balans, pigga tanniner och en fin syra. Lång, lättsam och fruktdriven eftersmak. Mycket vin för pengarna.

Drickes
2015-2021
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

James Suckling
91 p

A fresh, clean red with dried- berry, cedar and sweet-tobacco aromas and flavors. Medium body, fine tannins and a crisp finish. Drink or hold

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Med sin fina fruktighet och lättsamma stil passar detta vinet utmärkt till smakrika kötträtter, gärna grillat, samt till det italienska kökets rena smaker.

Vinet

Vingården ligger i Umbrien, vid sjön Trasimeno. Sedan många förändringar och investeringar har gjorts för att utveckla vingården. De olika växtplaserna sträcker sig över 32 hektar varav 7 har man planterat nya stockar. Skörden 1997 var början på en dramatisk förbättring av "La Fiorita" både när det gäller förvaltningen av vingårdarna och utvecklingen av viner. Med samarbetet med Dr Riccardo Cotarella har man drastisk minskat skördeutaget av druvorna. Sedan dess har man fått mycket högre kvalitet . Med deras nya intresse för vintillverkning har man fått 2 nya röda viner: Trescone och Campoleone. Trescone har nått stora framgångar på blindprovningar och har fått hög rating av många vinkännare.

DRUVOR 50% sangiovese, 30% ciliegiolo och 20% merlot

Vinet har lagrats på fat i 4 månader. Efterfrågan på vinerna från Lamborghinis viner är större än tillgången de husets totala produktion endast är på ca 10000 lådor om året.

Producenten

Ferruccio Lamborghini köpte fastigheten år 1971 under en semester i Umbrien. Egendom ligger mellan södra sidan av sjön Trasimeno och den vackra medeltida byn Panicale. Ligger på gränsen mellan Umbrien och Toscana, Cortona och Chianadalen är bara några kilometer bort från gården. Ferruccio Lamborghini reste i området blev kär i det mjuka kullandskapet. Efter hans pensionering från den berömda bilfirman bestämde han sig för att gå tillbaka till sina rötter: att vara en bonde. Den totala ytan är 100 hektar fördelade på en 9håls golfbana, en agriturismo och 32 hektar vinodlingar. Han började med att plantera olika druvsorter både röda och vita, bortom den traditionella sangiovese och ciliegiolo gick valet också till merlot och cabernet sauvignon, ovanliga sorterna på detta tidiga stadium. I mitten av 90-talet lyckades Patrizia Lamborghini driva och även stärka ambitionen att göra kvalitetsviner som hennes far hade tidigare. För närvarande sträcker sig de nya vingårdarna över en total yta på 20 hektar men framtidsplanerna förutser återplantering av hela vinodlingsarealen genomföra modern filosofi med hög densitet vid plantering med utvalda kloner.
http://english.lamborghinionline.it/