Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta Selvapiana Vin Santo 2007

Vad tyckte du?

Tenuta Selvapiana Vin Santo 2007

Italien, Toscana, 500 ml, 13%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2007

Drickes
2016-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
500 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten

På medeltiden var Selvapiana ett av flera vakttorn utmed floden Sieve som byggdes för att försvara Florens nordöstra gräns. Under renässansen byggdes tornet ut till en Villa som blev sommarresidens för rika florentinska familjer och biskopar. 1827 köptes egendomen av bankmannen MIchele Giuntini - anfader till den nuvarande ägaren Francesco Giuntini som är femte generationen och som drev vingården mellan 1957 to 1997.

 Francesco Giuntini har alltid haft en tro på Rufina som distrikt och ursprungsområde och han har jobbat hårt för att höja prestigen på vinerna från området. Han var bland de första att göra en Riserva på enbart sangiovese och att buteljera Bucerhiale som ett vingårdsvin (redan 1979). 

Sedan 1997 drivs egendomen av Francescos "adoptivsöner", Frederico och Silvia, som egentligen är söner till Franco Massetti som var egendomens vd mellan 1953 och 1990. I dag har man 250 hektar varav 58 är planterade med vin (resten är olivlundar och skog). Till sin hjälp har man också, sedan 1970-talet, den berömda konsulterande oenologen Frnco Bernabei.

Egendomen är ekologiskt certifierad. 

http://www.selvapiana.it/