Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Frescobaldi Tenuta di Castiglioni 2009

Vad tyckte du?

Frescobaldi Tenuta di Castiglioni 2009

Italien, Toscana, 750 ml, 14%

Detta vin kommer från ett område på 130hektar där Frescobaldi familjen har planterat 10-12 år gamla vinstockar. Man får ut 40hl per hektar som för området räknas måste räknas som lågt. Här finns gott om sötmogen mörk frukt och toner av choklad i en fyllig stil. Väldigt strukturerat och elegant ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2009

Smaknotering

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

En underbar fyllig och italienskt elegant "super-tuscan" som passar helt perfekt till den goda lite lyxigare kötträtten på det fina kalaset.

Vinet

Vinet


Detta vin kommer från ett område på 130hektar där Frescobaldi familjen har planterat 10-12 år gamla vinstockar. Man får ut 40hl per hektar som för området räknas måste räknas som lågt. Här finns gott om sötmogen mörk frukt och toner av choklad i en fyllig stil. Väldigt strukturerat och elegant vin som samtidigt bjuder på kraft . (2012-2017)

Producent

Huset grundades år 1300 och kvarstår i familjens ägo. Numera sköter tre bröder Frescobaldi, Vittorio, Leonardo och Ferdinando driften. Ledande producent av Chianti Rufina med det exklusiva Montesodi-vinet. Ett av Italiens största familjeägda vinhus. Även ägare av huset Castelgiocondo i Montalcino. De förfogar över 5.000 hektar där 1.200 av dessa är uppodlade med druvor vilka är fördelade mellan 7 egendomar. Med sin breda portfölj av IGT-, DOC- och DOCG-viner så exporterar man med stor framgång till över 65 länder.

Karta