Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Angelo Gaja Promis 2015

Vad tyckte du?

Angelo Gaja Promis 2015

Italien, Toscana, 750 ml, 14,5%

Promis är det första vinet (första årgången kom år 2000) som Angelo Gaja började tillverka i Montalcino efter köpet av Pieve Santa Restituta. Produktionen av vinet flyttades till Bolgheri när den nybyggda produktionsanläggningen stod färdig. ‘Promis’ är en förkortning av det latinska ordet för löfte ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Merlot, Sangiovese, Syrah

Smaknotering

Doften är stor och aromatisk med inslag av röda bär, kryddor och mint. Smaken är komplex och kraftfull med lager av solmogna mörka bär och inslag av rostade fat. Eftersmaken är lång och balanserad i en ännu ung stil.

Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till smakrika rätter av lamm, nötkött och vilt. För recept klicka på länkarna nedan.

Vinet

Promis är det första vinet (första årgången kom år 2000) som Angelo Gaja började tillverka i Montalcino efter köpet av Pieve Santa Restituta. Produktionen av vinet flyttades till Bolgheri när den nybyggda produktionsanläggningen stod färdig. ‘Promis’ är en förkortning av det latinska ordet för löfte, promissio. Druvorna odlas i s k terre brune (rika, mörka jordar), i Gaja’s vingård CaMarcanda, och består främst av lera. De varma sommardagarna, den friska havsluften och svala nätter gör det idealiskt för druvorna att odlas här. De tre druvsorterna vinifierades var för sig för att sedan blandas under januari-februari. Vinet är lagrat på använda ekfat i 12 månader. 

Producenten

Angelo Gaja är en av världens största personligheter i vinbranschen. Han brukar i dag 97 ha i Piemonte samt 76 ha i Toscana. Vingårdarna har ideala lägen vilket ger bra förutsättningar att producera stora viner. Angelo kämpar hela tiden för att göra det bästa möjliga av det material vingårdarna ger honom, och han går gärna sina egna vägar för att nå sina mål. Han tog bl a (endast 24 år ung) beslutet att minska skördeuttaget från normala 80 hl/ha till endast 35 hl/ha. Detta var det ingen producent som tidigare vågat. Gajas viner rankas alltid högt av internationella bedömare.