Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta di Petrolo INARNO Sangiovese Val d´Arno di Sopra 2015

Vad tyckte du?

Tenuta di Petrolo INARNO Sangiovese Val d´Arno di Sopra 2015

Italien, Toscana, 750 ml, 13%

Helt nytt vin här på Winefinder och från årgången som är en av de bästa på hela 2000-talet i Toscana. Inarno 2015 från kultproducenten Tenuta di Petrolo är en hyllning till den blivande appellationen Val dArno di Sopra, som redan 1716 officiellt erkändes som en kvalitetsregion på nivå med Chianti. P ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2015

Smaknotering

Inarno har en djupröd färg och en fruktig doft av mörka bär, körsbär, violer och läder och kryddor. Smaken är medelfyllig med mycket bra balans och fin koncentrerad frukt. Ett imponerande instegsvin med en varm och generös frukt samt pigga och mjuka tanniner med en fruktig eftersmak.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Decanter
93 p "What great value! The entry level wine from cult Tuscan producer Petrolo"

What great value! The entry level wine from cult Tuscan producer Petrolo, using grapes bought from local producers. This is savoury and meaty with cherry fruit and leather aromas. The palate is juicy yet grippy with an intense, meaty Sangiovese character. A fresh acidity holds it all together.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Helt nytt vin här på Winefinder och från årgången som är en av de bästa på hela 2000-talet i Toscana. Inarno 2015 från kultproducenten Tenuta di Petrolo är en hyllning till den blivande appellationen Val dArno di Sopra, som redan 1716 officiellt erkändes som en kvalitetsregion på nivå med Chianti. Petrolo väljer noggrant vilka Sangiovese druvor från gamla vinstockar som man köper in från sina grannar för att producera detta vin. Vinet är gjort på 100 procent Sangiovese som lagras i betongtankar för att bevara fruktintensiteten.  

Producenten

Denna egendom är en av de mest hyllade i dagens Toscana. Under den karismatiske ägaren, Luca Sanjusts och hans mor Lucia Sanjust Bazzochis ledning, har man sedan mitten av nittiotalet uppnått fantastiska resultat och vingården har fått ett genombrott bland internationella vinkritiker som James Suckling, Wine Spectator och Robert Parker. 

Luca Sanjust är bördig ur en gammal italiensk adelsfamilj med rötter tillbaka till hertigarna av Sicilien år 1200.  Men Tenuta Petrolo har varit i Sanjusts/Bazzochis ägo sedan 1940-talet. Egendomen är otroligt vackert belägen ca. 40 km syd om  Siena i ett kuperat område, som domineras av ett imponerande slottstorn från etruskisk tid, dvs. innan romarna erövrade denna del av Italien, som kallas Galatrona. Det har sedan byggts om av romarna och under renässansen. Ursprungligen var det tillflyktsort för invånarna i krigstid.

Tidigare låg egendomens fokus på att producera vanlig Chianti, men när Luca Sanjust övertog ansvaret för driften insåg han tidigt att egendomen hade enastående mikroklimat och en unik terroir. Särskilt hög höjd i merlotvingårdarna vid foten av det gamla slottstornet är verkligen exceptionella och ger druvor för Galatrona som många granskare utan tvekan jämför med Pomerols stora viner som Eglise Clinet, Le Pin och Petrus. Jordstudier har också visat att det finns många likheter med terroiren i Pomerol.

Förutom prestigevinet Galatrona gör man också bland annat den mycket prisvärda Torrione.

http://www.petrolo.it
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du