Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Isole e Olena Cepparello 2014

Vad tyckte du?

Isole e Olena Cepparello 2014

Italien, Toscana, 750 ml, 14%

Cepparello är Isole e Olenas flaggskepp och gjort på 100 procent sangiovese som lagras i franska barriquer. Vinet var inte den första ”supertoscanaren” men väl en av de första efter Sassicaia och Tignanello när vinet introducerades 1980. Supertoscanarna var viner som gjordes utanför de förr så rigi ···

Styckvis

649:-

/flaska
Låda (6 st)

649:-

/flaska, totalt 3 894:-
Årgång

2014

Druvor

Sangiovese

Smaknotering

Stiltypisk och rödfruktig doft med toner av röda körsbär, söta kryddor, järnoxid och läder. Smaken är medelfyllig med välingererade tanniner, en utvecklad karaktär, hög syra och en lång, kryddig eftersmak.

Drickes
2018-2020
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1-2 timmar

Så tycker experterna

Vinous
97 p "Mind blowingly beautiful. The product of a long, cool growing season with perfect weather... Remarkable depth and intensity. "

Isole e Olenas 2014 Cepparello is mind blowingly beautiful. The product of a long, cool growing season with perfect weather at the end of the fall. Dark, savory and intensely mineral, the 2014 possesses remarkable depth and intensity. In 2014, the grapes reached full maturity at lower sugars than is the norm today. I tasted the 2014 from an assortment of barrels. If the finished wine is like the wine I tasted from barrel, the 2014 Cepparello will be one of the big surprises of the vintage. I love the mid palate depth here.

WineAdvocate
95 p "This is a beauty."

Here is another big surprise from an underdog vintage. The 2014 Cepparello had recently been bottled when I preview tasted it, but it is far from its release date. Paolo De Marchi sold off any finished wine that did not live up to his standards and picked the very best results for this edition. Production this vintage is down by almost a quarter. This is a beauty. It flaunts a deep, dark appearance with succulent fruit, savory spice, leather and grilled herb. The oak element needs additional time to integrate and it surely will as the wine continues its slow bottle evolution. Only a third of the blend is aged in new oak. This upcoming Cepparello is a wine of substance and distinction.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Cepparello är Isole e Olenas flaggskepp och gjort på 100 procent sangiovese som lagras i franska barriquer.

Vinet var inte den första ”supertoscanaren” men väl en av de första efter Sassicaia och Tignanello när vinet introducerades 1980. Supertoscanarna var viner som gjordes utanför de förr så rigida bestämmelserna för exempelvis Chianti Classico som gjorde att några av de bästa producenterna valde att nedklassificera sina viner till ”vanliga” bordsviner. Idag är Cepparello utan tvekan en av de bästa rena sangiovesevinerna (klassad som en IGT eller IGP) från området med otaliga ”tre-glasare” (högsta betyget) i italienska vinbibeln Gambero Rosso.

Producenten

Fattorie di Isole e Olena drivs i dag av energiska och eftertänksamma Paolo di Marchi, som efter Italienska förhållanden är väldigt internationell i sin vitikultur och vinifikation. Efter avslutad önologiutbildning vid universitetet i Torino har han knutit nära kontakter med universiteten i Montpellier, Beaune, Geisenheim och Davis i California. Paolo di Marchi är en typisk världsmedborgare, han söker ständigt nya kontakter och kompetens. Paolo di Marchis började med förändringarna 1976. Målet var att skapa en modern egendom i en region som vid denna tidpunkt var nerkörd vad gäller rykte och kvalitetsförståelse.