Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Cantine Nicosia Hybla Cerasuolo di Vittoria DOCG 2017

Vad tyckte du?

Cantine Nicosia Hybla Cerasuolo di Vittoria DOCG 2017

Italien, Sicilia, 750 ml, 13,5%

Hybla är en modern tolkning av Cerasuolo di Vittoria DOCG, det sicilianska rödvinet med forntida ursprung. Denna blend är gjord på druvorna Nero d’Avola och Frappato och har en typisk körsbärsröd färg med en rik doft och smak som matcher de typiska smakerna från medelhavets kök.   Druvsorter: Nero ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Nero d´Avola, Frappato

Smaknotering

Storslaget blommiga bäriga aromer av hallon och björnbär, viol och mineral i doften som återkommer i den mjuka och välbalanserade smaken.

Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Hybla är en modern tolkning av Cerasuolo di Vittoria DOCG, det sicilianska rödvinet med forntida ursprung. Denna blend är gjord på druvorna Nero d’Avola och Frappato och har en typisk körsbärsröd färg med en rik doft och smak som matcher de typiska smakerna från medelhavets kök.

 

Druvsorter: Nero d’Avola 60% - Frappato 40%

 

Vingårdar: Sandjord som är belägen på cirka 200 m över havet

 

Skörd: För hand i slutet av september

 

Maceration: Kallmaceration i 24 timmar

 

Jäsning: I cirka 10-15 dagar vid en kontrollerad temperatur (22-24 ° C)

 

Lagring: Främst i rostfritt ståltankar med en kort tid i tonneauxfat samt minst 6 månader i flaska.

Producenten

1898 beslutade Francesco Nicosia, farfar till den nuvarande ägaren, att i Trecastagni, på den östra sluttningen av Etna-berget öppna sin första vinbutik. Detta var under Etna-vinets guldålder, som då, precis som nu var kända och uppskattade över hela Europa för sin mineralitet och "vulkaniska" personlighet.

 

Mot slutet av det tjugonde århundradet kom familjföretaget, tack vare uthållighet, mod och innovativ andan in i en ny era tack vare den nye ägaren Carmelo Nicosia. Han investerade kraftigt i att expandera och omstrukturera vingårdarna och bygga ett ntty modernt vineri vilket hjälpte till att förvandla familjeföretaget till en av de ledande aktörerna av siciliansk vin i Italien och runt om i världen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du