Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Le Vigne di Eli Etna Bianco 2017

Vad tyckte du?

Le Vigne di Eli Etna Bianco 2017

Italien, Sicilia, 750 ml, 12%

Carricante är en gammal grön druvvariant från Sicilien, som tros ha vuxit på Etnas vulkaniska backar i minst tusen år. De bästa druvorna kommer från vinstockar odlade i vulkanisk jord på de högre höjderna. Druvorna för detta vin kommer från en unik vingård i Milo på bara 1 ha med över 45 år gamla v ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Carricante

Smaknotering

Rund fruktig doft av citrusfrukter, apelsinblommor, lindträdblommor och vanilj. I smaken har vinet en fin koncentration, fyllighet och friskhet med tydlig mineralitet.

Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Carricante är en gammal grön druvvariant från Sicilien, som tros ha vuxit på Etnas vulkaniska backar i minst tusen år. De bästa druvorna kommer från vinstockar odlade i vulkanisk jord på de högre höjderna.

Druvorna för detta vin kommer från en unik vingård i Milo på bara 1 ha med över 45 år gamla vinstockar som ligger på 900 meters höjd. Druvmusten får jäsa och lagras på stora ekfat i 10 månader följt av 8 månader i flaska innan vinet släpps ut till försäljning.

Producenten

Marco di Grazia var med och startade revolutionen i Piemonte och Barolo på 1980-talet (se filmen Barolo Boys!) och 2002 köpte han hyllade Tenuta delle Terre Nere på Sicilien. Fyra år senare skapade han Le Vigne di Eli när han kom över några riktigt gamla vingårdslägen på Etna. Namnet och vineriet är en hyllning till hans dotter (Elena) och en del av egendomens avkastning går till ett barnsjukhus. Totalt har man 4,5 hektar som är planterade med nerello mascalese, nerello capuccio och carricante på de östra och norra sluttningarna (tror jag) av Etna. Egendomen är inte “naturlig” men odlar vinerna ekologiskt. Produktion: 20 000 buteljer. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du