Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Wines Il Governante Primitivo 2016

Domaine WinesIl Governante Primitivo 2016

Ekologisk

Italien, Puglia, 750 ml, 14%

Säjes i originalträlåda: Ekologiska Il Governante från Italien. Il Governante är gjort på Primitivo-druvor från området Salento i Apulien, södra Italien, där odlingsförutsättningar för just druvan Primitivo är fina. Druvorna är ekologiskt odlade och vinet får en kort tids fatlagring innan det släpps ···

Låda (6 st)

594 kr

Årgång

2016

Druvor

Primitivo

Smaknotering

Doften är fruktigt med toner av björnbär, choklad och mörka körsbär. Smaken är medelfyllig med välintegrerade tanniner och ett fruktigt avslut. Levereras i trälåda.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
9 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Säjes i originalträlåda: Ekologiska Il Governante från Italien. Il Governante är gjort på Primitivo-druvor från området Salento i Apulien, södra Italien, där odlingsförutsättningar för just druvan Primitivo är fina. Druvorna är ekologiskt odlade och vinet får en kort tids fatlagring innan det släpps. Vingårdarna där druvorna till detta vin ligger är gamla och uppfördes enligt historieskrivningen av en rik godsägare och det är därifrån vinet fått sitt namn; Il Governante. Avnjuts gärna till italienska smaker som tomatbaserad pasta, gourmetpizza med buffelmozzarella eller grillad kyckling serverad med en smakrik pasta- eller potatissallad.

Producenten

Svenska importören Domaine Wines samarbetar ofta med sina producenter för att ta fram egna viner. Il Governante är sådant projekt och Domaine Wines säger själva: ”Här är viner som vi är stolta att presentera i samarbete med våra partners under eget namn."

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du