Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Sud Vini Calamandrei Appassimento 2016

Vad tyckte du?

Sud Vini Calamandrei Appassimento 2016

Italien, Puglia, 750 ml, 15%

Fruktig och fyllig apassimento. Vinet består av druvorna negroamaro och primitivo från Puglien - Italiens ”klack”. Termen Apassimento indikerar att man använt sig av metoden att torka druvor (som vid tillverkning av Amarone, Ripasso och Recioto). Denna process ger viner med en kraftfull och väldigt ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Primitivo, Negroamaro

Smaknotering

Stor och generös doft med toner av mörka körsbär, choklad, örter och kaffe. Smaken är fyllig med varm frukt, uttalad strävhet och en fruktig avslutning.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
12 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Fruktig och fyllig apassimento. Vinet består av druvorna negroamaro och primitivo från Puglien - Italiens ”klack”. Termen Apassimento indikerar att man använt sig av metoden att torka druvor (som vid tillverkning av Amarone, Ripasso och Recioto). Denna process ger viner med en kraftfull och väldigt smakrik profil.

Producenten

Beläget i det vackra området kring Salento vill Sud Vini främja regionens vinmakare med hjälp av modern teknik. Man har ett team med vinodlare och vinmakare under sig och gör produkter som Borgo Fanti, Calamandrei, Castelforgia, I Baroni, Vinum, Rocca Delle Baronie och Vini Top. De säger själva att deras strävan är att fånga den unika terroir från varje område de jobbar med och att sätta området Apulien - Italiens klack - på kartan..

https://sudvini.com