Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Conti Zecca 4 Conti Rosso 2015

Vad tyckte du?

Conti Zecca 4 Conti Rosso 2015

Italien, Puglia, 750 ml, 13%

Grevarna Zecca kom till Leverano i Salento för mer än 500 år sedan och har haft stor betydelse för regionen sedan dess. De fyra grevarna Zecca har under de senaste 20 åren blivet ett av de stora namnen i Italien, då deras viner har fått de högt åtråvärda 3 glasen i Gambero Rosso fler än 10 år i rad. ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Negroamaro

Smaknotering

Stor och kryddig doft med inslag av bigarråer, örter, fat och vanilj. Även smaken är kryddig, med friska inslag av mörka körsbär, kryddor och färska örter med en lång och fruktdriven eftersmak.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Grevarna Zecca kom till Leverano i Salento för mer än 500 år sedan och har haft stor betydelse för regionen sedan dess. De fyra grevarna Zecca har under de senaste 20 åren blivet ett av de stora namnen i Italien, då deras viner har fått de högt åtråvärda 3 glasen i Gambero Rosso fler än 10 år i rad.

Producenten

En av Apuliens mest framstående vinproducenter är Azienda Agricola Conti Zecca vars anor går tillbaka till 1500-talet, då familjen Zecca, lockad av den bördiga jorden och det vackra landskapet, flyttade från Neapel till Leverano i södra Apulien. Ägorna, som är fördelade på flera gårdar i Lecces och Brindisi län, består av ca 800 ha odlad jord av vilka cirka hälften är odlade med druvor. Med sina omkring 400 ha vinodlingar är man en av Italiens största vinproducenter som framställer sina viner av druvor från egna odlingar. Godset är ett familjeföretag som drivs av de fyra bröderna Zecca. Vinodlingarna som är omgärdade av rosenhäckar och oleanderbuskar är koncentrerade till gården Donna Marzia i närheten av Leverano, sydväst om den vackra barockstaden Lecce. Den kalk- och kaliumrika jorden i detta område är speciellt lämpad för odling av druvor till kvalitetsviner.
www.contizecca.it
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du