Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Propieta Sperino Uvaggio 2013

Vad tyckte du?

Propieta Sperino Uvaggio 2013

Italien, Piemonte, 750 ml

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2013

Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

2013, Proprietá Sperino "Uvaggio" Coste della Sesia Piemonte, Italien Proprietá Sperino "Uvaggio" Coste della Sesia
Uvaggio er en nøje udvalgt vin. Alle druer håndhøstes og de tages fra de forskellige parceller, hvor netop den pågældende druesort trives bedst. De første druer (Vespolina og Croatina) høstes i slutningen af september, mens Nebbiolodruerne høstes i midten af oktober. Uvaggio repræsenterer på bedste vin det unikke terrior det kommer fra, og vil give det fleste Baroloproducenter grå hår hvis de skulle stille op mod denne vin i en blindsmagning.

Producenten

Familjen Sperino var en känd läkardynasti i norra Italien som gjorde många framsteg inom den medicinska forskningen. I början av nitton-hundratalet dog emellertid Sperinodelen av familjen ut eftersom det saknades arvingar och fastigheten Proprieta Sperino lämnades över till familjen De Marchi som var släktingar till Sperinos p lite längre håll. Båda familjerna hade dock ett genuint intresse för vinodling även om den senare mest gjort det som en hobby vid sidan om sina ordinarie yrken. Under sextiotalet blev det svårare att hitta arbetskraft på grund av den ekonomiska och industriella boomen, och eftersom gården var liten var det oekonomiskt att fortsätta med vinframställning - speciellt eftersom marknaden inte var beredd att betala för kvalitet. Egendomen, som ligger i Lessona i Piemonte, låg därför i träda fram till 1999, då Paolo De Marchi beslutatde att göra slag av sina drömmar om att bli vinodlare och återuppliva slottet och restaurera de källare som som hade facinerat honom som barn. I dag gör man framförallt röda viner på nebbiolo, vespolina och croatina och från områden som Lessona DOC och Costa della Sesia och man har även en del cabernet franc planterad på egendomen.
www.proprietasperino.it/en/