Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Eugenio Bocchino Tom Barbera d´Alba 2019

Eugenio BocchinoTom Barbera d´Alba 2019

Ekologisk

Italien, Piemonte, 750 ml, 14%

Barbera d´Alba Tom är gjorde på 100% barbera som vuxit på blandade jordar av lera, sand och kalksten i La Morra med västlig exponering. Stockarna planterades 1983 och skördeuttaget är låga 35 hl/ha. Druvorna avstjälkades innan de jästes i rostfri ståltank i 20 dagar med skalen. Det färdiga vinet lag ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Barbera

Smaknotering

Stor doft av mörka och röda bär, lite funk, kryddor och lite salmiak. Smaken är rund och generös med inslag av röda bär, svartavinbär, ladugård och kryddor. Lång härlig eftersmak.  Naturvin från Dryckesbutiken.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Barbera d´Alba Tom är gjorde på 100% barbera som vuxit på blandade jordar av lera, sand och kalksten i La Morra med västlig exponering. Stockarna planterades 1983 och skördeuttaget är låga 35 hl/ha. Druvorna avstjälkades innan de jästes i rostfri ståltank i 20 dagar med skalen. Det färdiga vinet lagrades i 14 månader i gamla barriques och i 2000-liters botti före buteljering.

Naturvin från Dryckesbutiken.

Producenten

Eugenio Bocchino studerade från början ekonomi när han kände att han ville något annat. Han började i stället arbeta i en källare i Barbaresco för att lära sig göra vin på samma gång som han försökte sig på en karriär som proffskidåkare. Han blev inte världsberömd på det, utan gjorde i stället sin första egna årgång av vin. Det här var 1996 och vinet var 500 flaskor Nebbiolo från vingården Roccabella, på gränsen till Barolo. Året efter ärvde han vingården La Perucca och gjorde 1000 flaskor. Från år 2000 lyckades han även hyra två vingårdar i Barolo och började samma år arbeta naturligt i vingårdarna. Idag sköter Eugenio om 4 hektar vinrmark. Hans fru Cinzia arbetar tillsammans med honom och har influerat honom att börja anväda utvalda biodynamiska metoder i deras vingårdar. Hon har gjort en hel del studier om biodynamik genom åren, och har också översatt Niclas Joly bok om detta ämne från franska till italienska.Sedan 2016 gör det också vin på sina 2,5 ha vinmark vid deras semesterhus på norra Sardinien, och de har också köpt ytterligare 6 ha där som de planterade 2016. En bra ursäkt för att spendera mer tid där och samtidigt ha förmågan att utforska vad du kan få ut av den otroliga terroiren på ön.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du