Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Ca del Baio Paolina Barbera d´Alba 2016

Vad tyckte du?

Ca del Baio Paolina Barbera d´Alba 2016

Ekologisk

Italien, Piemonte, 750 ml, 14%

Paolina är perfekt för dig som vill upptäcka den underskattade druvan barbera, som ofta får stå i skuggan av nebbiolo. Egendomen Ca´ del Baio är ett litet familjeföretag som har sina vingårdar nära byn Treiso bara 7 km från Alba samt i Barbaresco, huvudsakligen i Asili. Idag drivs företaget av Giuli ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Barbera

Smaknotering

Ljust klarröd färg. Doften är tillgänglig och fruktig med toner av mörka körsbär, hallon, färska örter, söta kryddor och choklad. Smaken är smakrik och mjuk med inlindade tanniner och en uppfriskande syra. Vinet bör njutas till smakrika kötträtter och grytor eller lite kyld till läckra charkuterier.

Drickes
2017-2022
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Ca’ del Baio är i mina ögon en riktig overperformer i området, som ryckt upp sig från ganska modesta rötter. Ambitionerna är höga, och man arbetar på ett sätt som är exemplariskt i vinmarkerna, utan bekämpningsmedel eller kemiska gödning, något som är relativt ovanligt i regionen.

Arvid Rosengren
Världens bäste sommelier 2016
Winefinders Wine Team
90 p" Ett utmärkt exempel på den underskattade druvan barbera."

"Den lilla familjeegendomen Ca´ del Baio är en favorit hos oss och Paolina Barbera dÁlba är ett utmärkt exempel på såväl den underskattade druvan barbera som deras husstil. Ren och ungdomlig frukt står i centrum för att framhäva deras noggranna arbete i vingården (utan bekämpningsmedel och kemisk gödning). Här vill man inte ha för mycket fat som stör! Doften är tillgänglig och fruktig med toner av mörka körsbär, hallon, färska örter, söta kryddor och choklad. Smaken är smakrik och mjuk med inlindade tanniner och en uppfriskande syra. Vinet passar perfekt till smakrika kötträtter, gärna tomatbaserade, höstens grytor eller lite lätt kyld till läckra charkuterier."

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Paolina är perfekt för dig som vill upptäcka den underskattade druvan barbera, som ofta får stå i skuggan av nebbiolo. Egendomen Ca´ del Baio är ett litet familjeföretag som har sina vingårdar nära byn Treiso bara 7 km från Alba samt i Barbaresco, huvudsakligen i Asili. Idag drivs företaget av Giulio Grasso och hans dotter Paola och deras produktion imponerar allt mer i kvalitet. Ambitionerna är höga, och man arbetar på ett sätt som är exemplariskt i vinmarkerna, utan bekämpningsmedel eller kemiska gödning, något som är relativt ovanligt i regionen. Stilmässigt satsar de på en elegant, fruktig stil av vin.

Producenten

Ca´ del Baio är ett litet familjeföretag, som har sina vingårdar nära byn Treiso bara 7 km. från Alba och dels i Barbaresco, huvudsakligen i Asili söder om byn. Ca´del Baios cantina (vingård) ligger i Treiso, och även om gården är en modern vinifikationsanläggning går vintraditionen i familjen tillbaka till 1880. Idag drivs företaget av Giulio Grasso och hans dotter Paola.

http://www.cadelbaio.com/