Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Carlo Revello & Figli Dolcetto d´Alba 2019

Vad tyckte du?

Carlo Revello & Figli Dolcetto d´Alba 2019

Italien, Piemonte, 750 ml, 14%

Underbar Dolcetto från vår nya Baroloproducent Carlo Revello. Druvorna kommer från vingårdar i Annunziata i La Morra och planterades 1980 i en terroir som består av kalkhaltig lera. Skörden sker i september och druvorna jäser först med skalen i cirka 4 dagar i de numera så vanliga roterande jäskaren ···

Styckvis

159:-

/flaska
Låda (6 st)

159:-

/flaska, totalt 954:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Dolcetto

Smaknotering

2017:   Stor nyanserad fruktig doft med toner av körsbär, blåbär och örter. Smaken är otroligt fräsch med en örtig bärighet (röda och mörka bär) och med en fin balans mellan och smakkomponenterna. Det här är Carlo Revellos lättaste och fräschaste vin som gjort för pasta och pizza. 

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
15-17ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Underbar Dolcetto från vår nya Baroloproducent Carlo Revello. Druvorna kommer från vingårdar i Annunziata i La Morra och planterades 1980 i en terroir som består av kalkhaltig lera. Skörden sker i september och druvorna jäser först med skalen i cirka 4 dagar i de numera så vanliga roterande jäskaren (som introducerades av Carlo Revellos mentor Elio Altare). Sedan fortsätter alkoholjäsningen och den malolaktiska i ståltankar. Därefter lagras vinet i 10 månader innan det buteljeras i juli månad. Det här är Carlo Revellos lättaste och fräschaste vin som gjort för pasta och pizza. 

Producenten

Det må vara ett av de nyaste tillskotten i La Morra men Carlo Revello är ingen nykomling i Barolo. Egendomen bilades så sent som 2016 efter att börderna Carlo och Lorenzo helt enkelt delade på familjeegendomen (vingårdar och allt) Fratelli Revelli för att trygga arvet åt sina barn och undvika framtida problem (inget ovanligt i vinvärlden).

Fratelli Revello startades av pappa Giacomo vid mitten av 1950-talet men det var först när sönerna tog över i början av 1990-talet som egendomen tog rejäla kliv framåt. Carlo och Lorenzo var och är båda nära vän och lärljungar till den kanske främste modernisten i La Morra - Elio Altare och vinerna fick en klart modernistisk prägel redan från första årgången 1992. Med korta macerationstider i rotofermentatorer (snurrande jäskar) och lagring på ny ek skapades viner i Altare-skolan. Elegant och drickbar La Morra-Barolo och enligt många bland de bästa i den här skolan efter Altare.

Med splitten 2016 påbörjades en ny historia med Carlo Revello e Figli (figli pga de två sönerna Erik och Niklas - Carlo har svensk fru Paola därav de svenska namnen). Man har nu 6 av de ursprungliga hektaren och producerar läckert frisk dolcetto, seriös och smakrik Barbera och lite mer klassisk La Morra-Barolo. De nya barriquerna håller på att bytas ut mot större fat (2500 liter) av slavonsk ek och man använder också en större procent redan använda barriquer för att göra vin med mer utpräglad frukt och mindre ekfatskaraktär. De äger bland annat delar av vingårdarna Rocche del Annunziata och Bricco Manescotto och tillsammans med Mauro Veglio så hyr de även en del av Manociono i Serralunga (där de delar 50/50 på skörden). 

https://carlorevello.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du