Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Vietti Barolo Lazzarito 2017

Vietti Barolo Lazzarito 2017

Italien, Piemonte, 750 ml, 14,5%

Druvorna genomgår en kort maceration både före och efter alkoholjäsning på en ståltank, som varar i ca. 4 veckor. Vinet flyttas sedan till träfat för att genomgå malolaktisk jäsning. Vinet mognar i 30 månader på stora slovenska träfat och ett litet antal små franska barriker.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Barolo-viner från Serralunga dAlba har ofta mer fruktkoncentration än de som produceras längre västerut i till exempel La Morra och byn Barolo. Doften är fylld med nyanser av björnbär, plommon, men också mer exotiska toner som apelsinskal och engelsk lakrits. Smaken är ganska komplex och lite sluten till en början, men öppnar sig över tiden i glaset.

Drickes
2025-2045
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
96 p "This is very chewy and powerful"

This is very chewy and powerful with lots of velvety tannins that are firm and intense. It’s full and flavorful with strawberries and tar. Bark undertones. Flavorful finish. Needs time to soften. Try after 2024.

Vinous
95 p "The 2017 is so captivating."

Vietti´s 2017 Barolo Lazzarito is absolutely gorgeous. Whatever the challenges of the growing season, they appear to have been no problem here. More than anything else, the Lazzarito impresses with its magnificent depth and stature. Super-ripe red fruit, white pepper, mint, tobacco, cured meat, spice and rose petal open gradually with time in the glass. I would not be in a rush to open bottles anytime soon. The Lazzarito has been one of the most improved wines at Vietti for a number of years. The 2017 is so captivating.

WineAdvocate
94 p "You need to give your glass a few extra vigorous swirls."

A release of 8,760 bottles, the Vietti 2017 Barolo Lazzarito draws its fruit from Serralunga d´Alba and reveals a luminous garnet color. Compared to some of the others in this portfolio, the wine takes a little longer to open and express itself. It does, however, unfold to dark cherry, redcurrant, grilled herb, iron ore and candied orange peel. You need to give your glass a few extra vigorous swirls. Those rusty mineral notes build in intensity and drive the wine´s medium-long finish.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Serveras med vilträtter, rött kött och mogen blåost.

Vinet

Druvorna genomgår en kort maceration både före och efter alkoholjäsning på en ståltank, som varar i ca. 4 veckor. Vinet flyttas sedan till träfat för att genomgå malolaktisk jäsning.

Vinet mognar i 30 månader på stora slovenska träfat och ett litet antal små franska barriker.

Producenten

Carlo Vietti grundade Vietti Wine cellar i slutet av 1800-talet när han hittade den perfekta platsen i byn Castiglione Falletto i hjärtat av Langhes kullar.
Med tiden har ägorna expanderat och idag är man markägare i några av de högst prisade områdena i Barolo. Nu är det fjärde generationen som ser till att Viettis viner når ut i världen. På 1960-talet gifte sig Luciana Vietti med vinmakaren och konnäsören Alfredo Currado som introducerade deras första Barolo Crus (Rocche di Castiglione 1961) och single vineyard-betecknade Arneis (1967) för att även presentera deras viner med etiketter gjorda av olika artister och konstnärer. Den första etiketten kom 1974.

www.vietti.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du