Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Mauro Molino Barolo Bricco Luciani 2012

Mauro MolinoBarolo Bricco Luciani 2012

Italien, Piemonte, 750 ml, 14%

En modernare Barolo från en vingård som planterades 1985 i La Morra. Skördeuttagen är ganska låga med 35 hl/ha och vinet får tio dagar tillsammans med skalen i ståltankar och lagras efter jäsningen två år (18 - 24 månader på franska barriquer - varav 35 procent är nya). Det brukar är ett vin med bra···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2012

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Fyllig och intensiv men ändå balanserad smak av röda bär (körsbär och jordgubbar), salmiak, tobak och blommor. Aromatisk med inslag av ny ek och muskot. Mycket tanniner så klart men de är också inlindade i en silkeslen frukt med lång eftersmak. Ett fint exempel på årgången. 

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2-3 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
94p 94 p "A wine for the future."

"This is incredibly exotic with plum and roses. Full body, round and chewy tannins. Fabulous fruit at the finish. Drink or hold. A wine for the future."

Vinous
93p 93 p "The 2012 Bricco Luciani hits all the right notes."

The 2012 Barolo Bricco Luciani is gorgeous. Sweet, perfumed and beautifully delineated in the glass, the 2012 is a typical La Morra Barolo built on aromatics, punchy red fruit and silky tannins. I expect the 2012 will reward readers with another decade plus of fine drinking. Juicy, exuberant and super-expressive, the 2012 Bricco Luciani hits all the right notes.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

En av lärjungarna till Elio Altare och definitivt i den modernistiska skolan. Mauro Molino utbildade sig till önolog och arbetade ett tag i Emilia Romagna men 1978 återvände han till och tog över ansvaret för familjeegendomen i La Morra Barolo. Egendomen grundades av Mauros far Giuseppe 1953 som då sålde druvorna vidare till det lokala kooperativet. I dag har Mauro, som arbetar tillsammans med sin son Matteo och dotter Martina, 12 hektar till förfogande och producerar årligen någonstans mellan 70000-75000 buteljer.

Vinifikationen skedde tidigare i rotofermentatorer (roterande jäskar) men numera i vanliga ståltankar. Och Barolovinerna lagras på franska 225-liters fat av Allierek (en del nya).

Förutom en vanlig Barolo och de tre vingårdsvinerna ("cru") Barolo Galinotto, Barolo Bricco Luciani Vigna Gancia och Barolo Conca så gör Mauro Molino en vanlig Barbera (som enbart framställs och lagras på ståltank) och en mer seriös Barbera Barbera d'Alba Vigna Gatterre som får 18 månader på fransk ek (50 procent nya fat).

Idag är det Mauros son Matteo och dotter Martina som frontar företaget och vinerna har gått i en mer traditionell riktning med längre macerationstider. 

http://www.mauromolino.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du