Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Produttori del Barbaresco Barbaresco Pora Riserva  2009

Vad tyckte du?

Produttori del Barbaresco Barbaresco Pora Riserva 2009

Italien, Piemonte, 750 ml, 14,5%

Barbaresco från toppårgång med klassisk avsändare! Proddutori del Barbarescos vingård Pora är 10,8 hektar i storlek och ligger i syd-sydvästsluttning. Jordmånen är kalk- och lerjordar med sandiga inslag, rik på calcium. Vinet lagras i 36 månader på stora ekfat och därefter i 12 månader på flaska inn ···

Styckvis

449:-

/flaska
Låda (12 st)

449:-

/flaska, totalt 5 388:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2009

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Ung men inbjudande doft med en varm och kryddig karaktär med inslag av hallon, violer, nypon, söta kryddor och skogsbädd. Kroppen är medelfylligt och tanninerna är välintegrerade med begynnande mognad. Vinet har en pigg syra, en stor komplexitet och en lång, kryddig eftersmak.

Drickes
2018-2034
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2-4 timmar

Så tycker experterna

WineAdvocate
92p

To my palate, the 2009 Barbaresco Riserva Pora is the most reflective of the warm vintage. It delivers an open, immediate style with dark fruit and spice aromas that are both ample and broad. The Riserva Pora shows hearty fruit fullness with round structure and fleshy intensity. The wine is layered and deep. These results suggest that this wine is appropriate for near term consumption, but also long term cellar aging. It is in a special position to offer either alternative although I am curious to know where its evolution will take it ten years from now.

WineSpectator
92p

Hints of sawdust, licorice and dried cherry render this complex. With air, notes of cherry and strawberry emerge. Sweet, rich and supported by fine tannins.

James Suckling
92p

The integrated tannins here are beautiful and solid. Full body with a licorice, berry and plum character. Chewy but polished..

Vinous
89p

Good bright, full red. Slightly liqueur like aromas of red cherry, raspberry, smoke, menthol and earth. The palate offers good winey concentration, with chewy, ripe cherry fruit currently a bit dominated by notes of torrefaction. Densely packed and youthfully closed, with tannins and a touch of tar currently cutting of the fruit on the back end. The pHs are actually a bit lower in the 2009s than they are in the 2008s, according to Vacca: 3.4-3.45 vs. 3.5-3.55.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Den sträva Nebbiolodruvan behöver hjälp av krämiga småfeta rätter för att släppa fram sin fantastiska frukt. Prova gärna vinet med lite italienskinfluerade maträtter.

Vinet

Barbaresco från toppårgång med klassisk avsändare! Proddutori del Barbarescos vingård Pora är 10,8 hektar i storlek och ligger i syd-sydvästsluttning. Jordmånen är kalk- och lerjordar med sandiga inslag, rik på calcium. Vinet lagras i 36 månader på stora ekfat och därefter i 12 månader på flaska innan det är redo att släppas på marknaden. Totala produktionen var 13,333 flaskor för årgången. Vinerna från 2009 karaktäriseras av en medelstor kropp, mörk frukt och mogna, balanserade tanniner. Pora kan avnjutas redan nu (dekantering rekommenderas) men klarar minst ett decennium till i vinkällaren.

Producenten

Produttori del Barbaresco grundades 1894 av Domizio Cavazza, bosatt i Barbaresco och rektor för Scuola Practica di Viticoltura Enologia i Alba. Under fascismen låg samarbetet mellan kooperativet och skolan nere men 1958 började man göra vin igen med nitton odlare.

Idag har Produttori del Barbaresco runt 54 medlemmar som tillsammans äger cirka 100 hektar vinodlingar. Kooperativet producerar ca 420 000 flaskor årligen från de ca 100 hektaren - bland annat sju olika vingårdsbetecknade viner; Asili, Rabajà, Pora, Montestefano, Ovello, Pajé, Montefico, Mocagatta och Rio Sordo.

Egendomen tillhör traditionalisterna med långa macerationstider (urlakning av färgämnen och tanniner från druvorna) och lagring på stora neutrala ekfat. Och man har ett mycket gott rykte för att göra prisvärda viner av högsta kvalitet. 

http://www.produttoridelbarbaresco.com

Karta