Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Ceretto Moscato d´Asti 2015

Vad tyckte du?

Ceretto Moscato d´Asti 2015

Italien, Moscato d´Asti, 750 ml, 4,5%

Cerettos Moscato d Asti har gjorts sedan 1978 och förstås alltid på 100 procent moscato. Druvorna kommer från kommunerna Santo Stefano Belbo och Calosso och jäser i tankar. Jäsningen avstannas vid ungefär 5 procent alkohol vilket gör att vinet behåller en härlig naturlig sötma. 

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2015

Smaknotering

Stor blommig doft av persikor, sockervadd, druvor och vita blommor. Smaken är lätt, mjuk, söt och läskande med fräscha syror och inslag av druvmust, blommor, citrus och persikor. Lång härlig eftersmak. En perfekt matchning till jordgubbar och söta desserter. 

Alkoholhalt
4,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
91 p "En lysande moscato med mjuk söt frukt och fin fräschör."

Bra Moscato tillhör vinvärldens mest underskattade viner. Här har vi druvsorten och vinstilen från Ceretto som är en av de vassaste producenterna i hela Piemonte och kanske mest känd för sina monumentala Barolo- och Barbarescoviner. Men missa inte den här juvelen - en lysande Moscato d Asti med lätt mjuk men ändå fräsch söt smak av druvor, citrus, sockervadd, persika och blommor. 

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Cerettos Moscato d Asti har gjorts sedan 1978 och förstås alltid på 100 procent moscato. Druvorna kommer från kommunerna Santo Stefano Belbo och Calosso och jäser i tankar. Jäsningen avstannas vid ungefär 5 procent alkohol vilket gör att vinet behåller en härlig naturlig sötma. 

Producenten

Fram till 1960-talet var firman uteslutande en negociant som köpte andras druvor och buteljerade viner. Men när bröderna Bruno och Marcello Ceretto tog över verksamheten från sin far Riccardo har man byggt upp ett imperium (med bland annat restauranger och andra kulturella projekt). De två bröderna började också samla på sig egna marker och idag har man totalt 135 hektar vinmark (35 är tillägnad moscato) och gör årligen runt en miljon buteljer vin både i Barolo och Barbaresco. 

Ceretto tillhör de ursprungliga modernsiterna i Barolo. Redan på 1970-talet bytte de ut de gamla jäskaren mot rostfritt stål med temperaturreglering, började köra med kortare urlakningstider och kortare fatlagring. Ceretto har däremot aldrig gått så långt som många av de andra modernsiterna (Elio Altare, Voerzio eller La Spinetta) och från och med 2008 har man återingen börjat jäsa vinerna med hjälp av den naturliga jästen. De franska ekfaten började man först använda 1993 och de är också lite större (300 liter) än normalt. 

Men Ceretto har inte slutat experimentera (idag är det Marcellos son Alessandro som ansvarar för produktionen och Brunos son Frederico som sköter det kmmersiella). 2009 planterade man på försöksbasis fem hektar vinrankor som man odlar enligt biodynamiska principer. 

Producenten uppger att detta vin tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

http://www.ceretto.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du