Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Renato Ratti Langhe Nebbiolo 2016

Vad tyckte du?

Renato Ratti Langhe Nebbiolo 2016

Italien, Langhe Nebbiolo, 750 ml, 13,5%

Ny årgång av Rattis Langhe Nebbiolo som görs på nedklassificerade nebbiolodruvor från Barolomvingårdar som Conca och Rocche. 2016 bjöd på en strålande växtsäsong och druvorna skördades under optimala förutsättningar. Det har gett viner som förenar 2015-års fina frukt med årgång 2013s fräschare och l ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Ung doft av körsbär, plommon, viol, rosor, kryddor och kakao. Smaken är ung, frisk och stram men med årgångens fina frukt och långa efrersmak. 

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l
Lufta vinet
1 timme

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång av Rattis Langhe Nebbiolo som görs på nedklassificerade nebbiolodruvor från Barolomvingårdar som Conca och Rocche. 2016 bjöd på en strålande växtsäsong och druvorna skördades under optimala förutsättningar. Det har gett viner som förenar 2015-års fina frukt med årgång 2013s fräschare och lite tuffare syror vilket gör att vinet kommer att kunna lagras längre för den som så vill. Vinet fick ligga ett år på franska fat, varav 30 procent var nya.

Producenten

Anrika producenten Renato Ratti, grundad av den legendariske Renato Ratti år 1964, hyllas internationellt som en referens för klassisk La Morra- Barolo. Produktionen leds idag av sonen Pietro Ratti, som fortsätter gå i bräschen gällande innovation, tradition och en enastående hängivenhet till sina fantastiska vingårdar. 

Ratta tillhörde pionjärerna gällande vingårdsbetecknad Barolo, och idag är deras berömda vingårdvsviner Conca och Rocche dell'Annunziata några av de mest internationellt erkända. Deras instegsbarolo Marcenasco hyllas även årgång efter årgång för sitt traditionella elegans, ursprungstypicitet och imponerande prisvärdhet. 
http://www.renatoratti.com/