Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Schiopetto Podere dei Blumeri DOC Collio  2017

Vad tyckte du?

Schiopetto Podere dei Blumeri DOC Collio 2017

Italien, Friuli-Venezia Giulia, 750 ml, 15%

Mario Blumeri Rosso görs på 50% Merlot och 50% Refosco dal Peduncolo Rossot som växer i Togliano di Torreano och vinet har beteckningen Friuli Colli Orientali DOC. Vinet är ett resultat av ett projekt som startade år 2000 efter noggrann utvärdering av klimat- och jordegenskaperna i den delen av Coll ···

Styckvis

299:-

/flaska
Låda (6 st)

299:-

/flaska, totalt 1 794:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2017

Druvor

Merlot, Refosco dal Peduncolo Rosso

Smaknotering

Rödviolett färg. Stor rödfruktig doft med toner av svarta vinbär, körsbär, balsamico, tobak och finstämda kryddor. Smaken är fyllig med fin fräschör och toner av cassis, mörka körsbär, choklad och mjuka tanniner i en lång avslutning.

Drickes
2020-2028
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Sockerhalt
3 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
95 p "This is a fantastic red. Best ever from here"

This is a fantastic red. Best ever from here. Iodine, oyster-shell, black-olive and blackberry character. Full-bodied, layered and chewy, yet polished and intense. Needs two or three years to soften. Available in December 2019. Try from 2021.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Mario Blumeri Rosso görs på 50% Merlot och 50% Refosco dal Peduncolo Rossot som växer i Togliano di Torreano och vinet har beteckningen Friuli Colli Orientali DOC. Vinet är ett resultat av ett projekt som startade år 2000 efter noggrann utvärdering av klimat- och jordegenskaperna i den delen av Colli Orientali del Friuli kallad "Dei Blumeri". Druvorna plockas för han och jäses sedan 10–15 dagar i stora ekfat. Efter jäsning lagras vinet på 225 och 500 liters ekfat i 14 månader innan det får vila minimum 18 månader på flaska före lansering.

Producenten

Allt började 1970 i vingårdarna runt ärkebiskopens palats i Capriva, avstått i hyran till Mario av kyrkan; vingårdar som Mario helt renoverade och som slutligen blev hans egendom 1989 efter många uppskjutningar.

 

Mario, helt medveten om att den verkliga rikedomen och styrkan i verksamheten, är jorden och växterna, förvandlade gammal oskadad terräng i vingårdar som botades i detalj, han arbetade hårt för att göra sina vingårdar unika och han utnyttjade potentialen i Terroir av "Ponca" (typisk Friuli-terräng bestående huvudsakligen av lera och kalksten).

 

Så småningom anslöt sig hans barn, Maria Angela, Carlo och Giorgio till honom för att driva verksamheten och fortsatte hans projekt med känslighet och respekt, med kärlek till tradition och verklig passion.

 

I april 2014 gick verksamheten i händerna på familjen Rotolo som avser att behålla intakt Marios uppdrag och produktiva filosofi för kontinuitetens skull.

https://www.schiopetto.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du