Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Volpe Pasini Chardonnay 2019
Våra kunder tycker

Volpe PasiniChardonnay 2019

Italien, Friuli-Venezia Giulia, 750 ml, 12,5%

Fyllig och smörig chardonnay från vår nya producent Volpe Pasini i Friuli-Venezia Giula. Zuc di Volpe Chardonnay görs av druvor som växer i vinodlingarna i Togliano di Torreano och vinet har beteckningen Colli Orientali del Friuli DOC. Vinet genomgår jäsning i rostfria tankar med temperaturkontroll ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Stor, mogen doft med aromer av bakad stenfrukt, gula äpplen, päron, citron och persika. Smaken är torr och fruktdriven med en medelslång eftersmak.

Drickes
2020-2022
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
92p 92 p "Its full-bodied and round with pretty fruit and a flavorful finish"

Lots of cooked apple with some biscuit and pie-crust undertones. It’s full-bodied and round with pretty fruit and a flavorful finish. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Fyllig och smörig chardonnay från vår nya producent Volpe Pasini i Friuli-Venezia Giula. Zuc di Volpe Chardonnay görs av druvor som växer i vinodlingarna i Togliano di Torreano och vinet har beteckningen Colli Orientali del Friuli DOC. Vinet genomgår jäsning i rostfria tankar med temperaturkontroll innan det får vila på flaska före lansering. Resultatet är en smörig och smakrik chardonnay för chardonnay-älskaren. Ett perfekt vin till smakrika fiskrätter eller skaldjur. 

Producenten

Volpe Pasini har producerat vin i Colli Orientali i Fruili sedan 1500-talet och var under 1970-talet med och satte Friuli-Venezia på vinkartan, då de var bland de första att sälja även utanför den lokala marknaden och började buteljera sina viner i vanliga flaskor. Idag tillhör man de bästa i området och producerar viner som förenar stor smakrikedom med en härlig fräschör och en känsla av terroir. Egendomen består av 52 hektar vinodlingar som fördelas 50/50 mellan blå och gröna druvor och 60 procent av produktionen är vitt vin och resten är rött. Vingårdarna inkluderar Zuc di Volpe (en amfiteater som bland annat gav vinvärlden den första buteljerade Pinot Biancon från Italien), Prepotto (10 hektar), Zanolli och den inmurade Mura. Vinmakningen är klassiskt modern med både ståltankar och franska ekfat (barriquer).
https://volpepasini.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du