Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Ca del Bosco PRESTIGE CUVEE

Ca del Bosco PRESTIGE CUVEE

Italien, Franciacorta, 750 ml, 12,5%

Druvorna skördas för hand och de olika vingårdslägena vinifieras sedan separat för att vinmakaren ska ha största möjliga kontroll över sin cuvee. Man använder ca 20 % reservviner och låter vinet vila 28 månader på jästfällningen. Vinet degorgerades sommaren 2014.

Per flaska

349:-

Per låda (6 st)

2 094:-

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Druvor

Pinot Blanc, Pinot Noir, Chardonnay

Smaknotering

Doften är stor och fruktig med insmickrande toner av citrus, gula äpplen och blommiga inslag. Smaken är torr, frisk, elegant och fylld av citrus, plommon, kex, nougat och mineral. Lång nyanserad eftersmak.

Drickes
2016-2019
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

James Suckling
94 p "Full body, lots of fruit and a delicious finish"

"This is a fresh, dense sparkling wine with lots of cooked apple, fresh lemon and mineral character. Full body, lots of fruit and a delicious finish. This was disgorged in the summer of 2014. A blend of mostly chardonnay with some pinot noir and pinot bianco. Drink now."

WineAdvocate
91 p "Great sense of richness and creaminess that adds to the fine and silky nature of the perlage"

"The NV Franciacorta Cuvée Prestige Brut offers a sophisticated and stylish presentation with exotic fruit, baked bread, peach cobbler and Golden Delicious apple. This pretty Cuvée (made with 75% Chardonnay, 10% Pinot Bianco and 15% Pinot Nero) offers a great sense of richness and creaminess that adds to the fine and silky nature of the perlage. It has the natural acidity and bright freshness to pair with raw seafood."

WineSpectator
90 p "Though rich and creamy, this wine is focused by finely cut acidity"

"Though rich and creamy, this wine is focused by finely cut acidity, resulting in a lithe version overall. The smoky mineral undertow mixes with flavors of poached apple, toasted brioche, lemon curd and vanilla, followed by a lasting finish. Drink now through 2018."

Kundbetyg

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna skördas för hand och de olika vingårdslägena vinifieras sedan separat för att vinmakaren ska ha största möjliga kontroll över sin cuvee. Man använder ca 20 % reservviner och låter vinet vila 28 månader på jästfällningen. Vinet degorgerades sommaren 2014.

Producenten

Ca’del Bosco är en av Italiens absolut främsta vinproducenter och ligger ständigt i framkant vad gäller innovation. Egendomen rankas som nummer två i hela Italien av den italienska vinbibeln Gambero Rosso (efter Gaja). Tillsammans med Bellavista och Berlucchi kan egendomen ta åt sig äran för att världen fått upp ögonen för de mousserande kvalitetsvinerna från Franciacorta.

Ca’del Bosco drivs av Maurizio Zanella, som kom till Franciacorta som 15-åring då hans mor flyttade till Erbrusco och planterade den första vingården. När han några år senare åkte till Champagne bestämde han sig för att åka tillbaka till sin älskade region och producera liknande viner. Regionen hade inte tidigare varit känd för kvalitetsvin, men i och med Maurizios noggranna arbete som startades i vingårdarna, och ambitionen att göra mousserande viner med traditionell metod och champagnekvalitet i sikte, räknas nu regionen som en av de bästa gällande mousserande viner. Ca’del Bosco producerar idag både röda, vita och mousserande viner.

http://www.cadelbosco.com/en/

Karta