Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Le Vigne di Eli Pignatuni 2015

Vad tyckte du?

Le Vigne di Eli Pignatuni 2015

Ekologisk

Italien, Etna, 750 ml, 14%

Marco di Grazia var med och startade revolutionen i Piemonte och Barolo på 1980-talet. Sedan 2002 äger han hyllade Tenuta delle Terre Nere på Sicilien och 2006 köpte han några gamla vingårdar och startade Le Vinge di Eli - som en hyllning till sin dotter. Det vin är gjort på de för området klassiska ···

Styckvis

399:-

/flaskaOrd. pris 439:-
Låda (6 st)

399:-

/flaska, totalt 2 394:- Ord. pris 2 634:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2015

Druvor

Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio

Smaknotering

Stor doft med inslag av röda bär, såsom hallon och tranbär, samt mineral. Smakrikt och harmoniskt vin med en pigg syra och en lång härligt mineralisk eftersmak. Ett friskt, aptitretande vin med ett djup som döljer sig alldeles under ytan.

Drickes
2020-2028
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Vinous
93 p "A knockout wine that is more of a long distance runner than Moganazzi’s sprinter."

Bright ruby-red. Perfumed, penetrating rose, red cherry, sweet spices and minerals. Bright juicy and dense with a multi-layered quality to the red and black fruit flavors complicated by aromatic spices and herbs. A very serious wine. Also very different than usual for this Contrada, with elements that recall Calderara Sottana and Guardiola more than Pignatuni. A knockout wine that is more of a long distance runner than Moganazzi’s sprinter.

WineSpectator
92 p "Supple tannins firm the lasting finish"

This opens with a beautiful nose of Earl Grey tea and incense, followed by a lovely, expansive range of raspberry coulis, dried marjoram and smoky mineral set in a graceful frame. Supple tannins firm the lasting finish.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

 

Vinet

Marco di Grazia var med och startade revolutionen i Piemonte och Barolo på 1980-talet. Sedan 2002 äger han hyllade Tenuta delle Terre Nere på Sicilien och 2006 köpte han några gamla vingårdar och startade Le Vinge di Eli - som en hyllning till sin dotter. Det vin är gjort på de för området klassiska druvorna Nerello Mascalese (98%) och Nerello Cappuccio (2%). Druvorna skördas under de tio första dagarna i oktober. Fermentering och maceration sker under 10-15 dagar för att därefter tappas på franska ekfat, där den malolaktiska jäsningen sker. Efter 18 månaders lagring på franska ekfat samt en månad på ståltank tappas vinet ofiltrerat på flaska.

Producenten

Marco di Grazia var med och startade revolutionen i Piemonte och Barolo på 1980-talet (se filmen Barolo Boys!) och 2002 köpte han hyllade Tenuta delle Terre Nere på Sicilien. Fyra år senare skapade han Le Vigne di Eli när han kom över några riktigt gamla vingårdslägen på Etna. Namnet och vineriet är en hyllning till hans dotter (Elena) och en del av egendomens avkastning går till ett barnsjukhus. Totalt har man 4,5 hektar som är planterade med nerello mascalese, nerello capuccio och carricante på de östra och norra sluttningarna (tror jag) av Etna. Egendomen är inte “naturlig” men odlar vinerna ekologiskt. Produktion: 20 000 buteljer. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du