Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Le Vigne di Eli Moganazzi 2016

Le Vigne di Eli Moganazzi 2016

Ekologisk

Italien, Etna, 750 ml, 14%

Marco di Grazia var med och startade revolutionen i Piemonte och Barolo på 1980-talet. Sedan 2002 äger han hyllade Tenuta delle Terre Nere på Sicilien och 2006 köpte han några gamla vingårdar och startade Le Vinge di Eli - som en hyllning till sin dotter. Det vin är gjort på de för området klassiska ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio

Smaknotering

Intensiv, fruktig och floral doft med toner av röda bär, hallon och tranbär och mineral. Smaken är fyllig, smakrik och balanserad med en pigg syra och en lång härligt mineralisk eftersmak.

Drickes
2020-2027
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

James Suckling
95 p "Vivid aromas of dried strawberries and cherries"

Vivid aromas of dried strawberries and cherries with some flowers, following through to a full body, very silky and creamy tannins and a long and flavorful finish. A savory undertone to the wine.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

 

Vinet

Marco di Grazia var med och startade revolutionen i Piemonte och Barolo på 1980-talet. Sedan 2002 äger han hyllade Tenuta delle Terre Nere på Sicilien och 2006 köpte han några gamla vingårdar och startade Le Vinge di Eli - som en hyllning till sin dotter. Det vin är gjort på de för området klassiska druvorna Nerello Mascalese (98%) och Nerello Cappuccio (2%). Druvorna skördas under de tio första dagarna i oktober. Fermentering och maceration sker under 10-15 dagar för att därefter tappas på franska ekfat, där den malolaktiska jäsningen sker. Efter 18 månaders lagring på franska ekfat samt en månad på ståltank tappas vinet ofiltrerat på flaska.


Producenten

Marco di Grazia var med och startade revolutionen i Piemonte och Barolo på 1980-talet (se filmen Barolo Boys!) och 2002 köpte han hyllade Tenuta delle Terre Nere på Sicilien. Fyra år senare skapade han Le Vigne di Eli när han kom över några riktigt gamla vingårdslägen på Etna. Namnet och vineriet är en hyllning till hans dotter (Elena) och en del av egendomens avkastning går till ett barnsjukhus. Totalt har man 4,5 hektar som är planterade med nerello mascalese, nerello capuccio och carricante på de östra och norra sluttningarna (tror jag) av Etna. Egendomen är inte “naturlig” men odlar vinerna ekologiskt. Produktion: 20 000 buteljer.