Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Angelo Gaja Etna Rosso 2018

Angelo GajaEtna Rosso 2018

Italien, Etna, 750 ml, 14,5%

IDDA är resultatet av ett joint venture mellan Angelo Gaja och Alberto Graci. Namnet IDDA betyder "hon" på siciliansk dialekt och det är vad lokalbefolkningen kallar Etna. Vinet består av mestadels Nerello Mascalese med en liten andel Nerello Capucio och resutatet är ett finstämt och elegant vin frå ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Stiltypiskt frisk och och elegant med finstämda toner med begynnande mognad av sval röd frukt tillsammans med en balanserad tanninstruktur. Toner av torkade kryddor som nejlikor och pomerans och lång välbalanserad eftersmak.

Drickes
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

IDDA är resultatet av ett joint venture mellan Angelo Gaja och Alberto Graci. Namnet IDDA betyder "hon" på siciliansk dialekt och det är vad lokalbefolkningen kallar Etna. Vinet består av mestadels Nerello Mascalese med en liten andel Nerello Capucio och resutatet är ett finstämt och elegant vin från spännande regionen Etna. Druvorna växer i vingårdarna på de sydvästra sluttningarna av vulkanen Etna nära byn Biancavilla och mellan höjderna 630-820 meter över havet. Jäsning och maceration sker både på ekfat och cementtankar efterföljt av 24 månaders lagring i samma kombination av fat. Matchas väl till eleganta kötträtter av vilt eller lamm.

Producenten

Angelo Gaja är en av världens största personligheter i vinbranschen. Han brukar i dag 97 ha i Piemonte samt 76 ha i Toscana. Vingårdarna har ideala lägen vilket ger bra förutsättningar att producera stora viner. Angelo kämpar hela tiden för att göra det bästa möjliga av det material vingårdarna ger honom, och han går gärna sina egna vägar för att nå sina mål. Han tog bl a (endast 24 år ung) beslutet att minska skördeuttaget från normala 80 hl/ha till endast 35 hl/ha. Detta var det ingen producent som tidigare vågat. Gajas viner rankas alltid högt av internationella bedömare.
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du