Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Le Cinciole Cinciorosso - EKO 2019

Le CincioleCinciorosso - EKO 2019

Ekologisk

Italien, Chianti, 750 ml, 13,5%

Denna cuvée med ursprung från vingårdens yngre vinstockar är en blandning på 70% sangiovese, 15% merlot, 15% syrah Vinet är spontanjäst och lagras i betongtankar och amforor. Tanken är att skapa en introduktion till vingårdens kompromisslöst rena Sangiovese-viner Chianti Classico, Aluigi och Petres···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Läckert fruktig doft av plommon, svartvinbär och blodapelsin med kryddiga inslag av örter och orientaliska kryddor. Smaken är fräsch, saftig med fylliga och mörka frukt- och bärtoner i en utsökt balans med den inbäddade tanninerna som levererar bra längd i eftersmaken.   Naturvin från Byracka Vin.

Drickes
2023-2024
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Le Cinciole är en välkänd vinproducent som är belägen i hjärtat av Toscana i Italien. Vinproducenten grundades 1991 av bröderna Luca och Stefano Rivetti, som båda har en stark passion för vinodling och vinproduktion. Namnet 'Le Cinciole' kommer från den gamla byn där gården är belägen.

Le Cinciole ligger i kommunen Gaiole in Chianti, som är känt för att producera några av de finaste vinerna i Toscana. Gården har 13 hektar vinodlingar som är belägna på kullar med olika höjder och exponeringar, vilket ger en variation i jordmån och mikroklimat. Denna mångfald återspeglas i vinerna, som är komplexa och smakfulla med en tydlig karaktär av platsen där de odlats.

Vinerna från Le Cinciole är gjorda av Sangiovese-druvor, som är den mest typiska druvan i Toscana. Vinerna produceras enligt principerna för ekologisk och biodynamisk odling, vilket innebär att man arbetar med naturen och försöker att minimera miljöpåverkan. Vinerna från Le Cinciole är känt för sin elegans och finess, och har fått höga utmärkelser från kritiker över hela världen.

Le Cincioles mest kända vin är 'Le Cinciole', som är en blandning av Sangiovese-druvor från olika delar av vingården. Vinet lagras i ekfat i 12 månader och har en mjuk och elegant smak med inslag av mörka frukter och kryddor. Le Cinciole producerar också andra högkvalitativa viner som 'Aluigi', 'Petresco' och 'Le Trame'.

Le Cinciole är en av de mest respekterade vinproducenterna i Toscana och är känd för att producera vin av högsta kvalitet. Vinerna är perfekta för dem som vill uppleva Toscana och dess rika vintradition.

https://www.lecinciole.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du