Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta Selvapiana Chianti Rufina 2015

Vad tyckte du?

Tenuta Selvapiana Chianti Rufina 2015

Italien, Chianti Rufina, 750 ml, 14%

Klassisk Chianti Rufina! Tenuta Selvapianas Chianti Rufina är gjord på sangiovese och lite canaiolo, colorino samt malvasia nera som växer i olika vingårdar i distriktet på 200-300 meters höjd. Vinet har jäst med sin naturliga jäst på ståltankar och därefter lagrats på en blandning av stora och små ···

Styckvis

206:-

/flaska
Låda (12 st)

196:-

/flaska, totalt 2 352:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2015

Druvor

Sangiovese

Smaknotering

Stor doft av körsbär, hallon, tomat, choklad och fat. Medelfyllig och fruktig smak med inlindade tanniner, mycket kryddiga toner och ekfatskaraktär. Ett riktigt användbart matvin!

Drickes
2018-2022
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

WineSpectator
90 p " Pure cherry aromas and flavors are enhanced by a smoky element in this juicy, round red."

Pure cherry aromas and flavors are enhanced by a smoky element in this juicy, round red. Hints of earth and mineral add interest on the finish. Drink now through 2023. 17,000 cases made.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Klassisk Chianti Rufina! Tenuta Selvapianas Chianti Rufina är gjord på sangiovese och lite canaiolo, colorino samt malvasia nera som växer i olika vingårdar i distriktet på 200-300 meters höjd. Vinet har jäst med sin naturliga jäst på ståltankar och därefter lagrats på en blandning av stora och små ekfat för ökad komplexitet. Årgång 2015 blev perfekt i Chianti. Vädret var varmt och torrt vilket gav små, fina sangiovesedruvor med mycket koncentration. 

Producenten

På medeltiden var Selvapiana ett av flera vakttorn utmed floden Sieve som byggdes för att försvara Florens nordöstra gräns. Under renässansen byggdes tornet ut till en Villa som blev sommarresidens för rika florentinska familjer och biskopar. 1827 köptes egendomen av bankmannen MIchele Giuntini - anfader till den nuvarande ägaren Francesco Giuntini som är femte generationen och som drev vingården mellan 1957 to 1997.

 Francesco Giuntini har alltid haft en tro på Rufina som distrikt och ursprungsområde och han har jobbat hårt för att höja prestigen på vinerna från området. Han var bland de första att göra en Riserva på enbart sangiovese och att buteljera Bucerhiale som ett vingårdsvin (redan 1979). 

Sedan 1997 drivs egendomen av Francescos "adoptivsöner", Frederico och Silvia, som egentligen är söner till Franco Massetti som var egendomens vd mellan 1953 och 1990. I dag har man 250 hektar varav 58 är planterade med vin (resten är olivlundar och skog). Till sin hjälp har man också, sedan 1970-talet, den berömda konsulterande oenologen Frnco Bernabei.

Egendomen är ekologiskt certifierad. 

http://www.selvapiana.it/

Karta