Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Casanova di Neri Giovanni di Neri Rosso di Montalcino 2020

Casanova di Neri Giovanni di Neri Rosso di Montalcino 2020

Italien, Brunello di Montalcino, 750 ml, 14%

OBS! Sista beställningsdag är 2021-01-14. Tredje skörden av denna Casanova di Neri-vingård i Sesta-området, ett av de viktigaste och mest kända områdena i Montalcino-området, köpt 2017 för sin magnifika exponering och sina nästan 50 år gamla vinstockar.   Vintern 2020 präglades av milda tempera ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2020

Druvor

Sangiovese

Smaknotering

Ljus och klarröd. Komplexiteten i doften med bäriga toner av jordgubbar och svarta körsbär som kompletteras av en rik bukett av små röda frukter. Smaken är essentiell, graciös och extremt välbalanserad där de unga tanninerna ingår i ett läckert samspel med en närvarande syra och en anmärkningsvärd silkeslenhet.

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

OBS! Sista beställningsdag är 2021-01-14.


Tredje skörden av denna Casanova di Neri-vingård i Sesta-området, ett av de viktigaste och mest kända områdena i Montalcino-området, köpt 2017 för sin magnifika exponering och sina nästan 50 år gamla vinstockar.

 

Vintern 2020 präglades av milda temperaturer och med en nederbörd under genomsnittet. Kyla i slutet av mars bromsade den vegetativa uppstarten och knoppningen startade i linje med tidigare år.

Våren fortsatte med ett milt klimat och blomning och fruktsättning skedde under optimala förhållanden. Juni bjöd på utmärkta mängder med regn följt av en varm och solig sommar, utan alltför höga temperaturer. Allt detta ledde till en långsam och konstant mognad av druvorna.

 

Manuellt urval av klasar före avstjälkning och urval av druvor med optisk väljare. Det fäljdes av spontanjäsning utan användning av tillsatt jäst och maceration med hjälp av nedpressning och överpumpning. Allt sker i koniska ekkar vid kontrollerad temperatur i 18 dagar.

Producenten

Casanova di Neri är utan tvekan ett av de mest respekterade vinhusen i Toscana. Efter att ha kommit etta i WineSpectator´s Top 100 lista med sin Brunello di Montacino Tenuta Nuova samt 100 poäng för sin 2006a av samma vin, så har drivet efter vinerna blivit enormt. Det var 1971 som Giovanni Neri byggde upp denna vingård. Odlingarna är utplacerade i Fiesole, Cetine och Cerratalto. Idag är det sonen Giacomo som driver denna moderna vinanläggning mot nya höjder.
http://www.casanovadineri.it/en/index.asp
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du