Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Casanova di Neri Brunello di Montalcino Tenuta Nuova 2017

Casanova di NeriBrunello di Montalcino Tenuta Nuova 2017

Italien, Brunello di Montalcino, 750 ml, 15%

OBS! Sista beställningsdag är 2021-01-14. Första årgången av denna vingårdsbetecknade topp-Brunello kom 1993 och har sedan dess rönt stora framgångar i vinvärlden - för dem som lyckas lägga vantarna på en flaska.   Druvorna till årgång 2017 skördades 2:a och 3:e veckan i september där det utval ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Smaknotering

Stor kraftfull doft av röd frukt med florala nyanser. Smaken är fyllig med kraftfulla tanniner med fruktiga toner av framför allt körsbär och röda plommon samt läckert kryddiga och florala nyanser som ligger kvar in den välbalanserade eftersmaken.

Drickes
2025-2040
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
94p

Lots of red plums and cherries on the nose with a palate that has a full body, thick silky tannins and a fresh and flavorful finish. The tannins are in good balance against the ripe fruit. Fresh and transparent at the end. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

OBS! Sista beställningsdag är 2021-01-14.


Första årgången av denna vingårdsbetecknade topp-Brunello kom 1993 och har sedan dess rönt stora framgångar i vinvärlden - för dem som lyckas lägga vantarna på en flaska.

 

Druvorna till årgång 2017 skördades 2:a och 3:e veckan i september där det utvalda klasarna avstjälkades så att en optisk selektering av druvorna kunde genomföras. Därefter följde en spontanjäsning utan tillsatt jäst och skalmacerationen genom frekvent nedpressning av skalkappan. Detta skedde under en reglerad temperatur i koniska kar under 24 daga följt av 30 månader på ekfat och 18 månader i flaska.

 

Årgång 2017 kommer att bli ihågkommen som en av de mest utmärkande under de senaste åren. Vintern var behagligt mild med temperaturer över genomsnittet och låg nederbörd.

 

Kombinationen av dessa faktorer ledde till tidiga knoppar jämfört med ett normalår.

I slutet av april sjönk temperaturerna rejält till nästan noll grader, utan att dock skada vinrankorna. Sommaren var mycket torr med temperaturer över genomsnittet vilket ledde till att skörden var mindre i kvantitet jämfört med tidigare skördar, men samtidigt reulterade i underbart friska druvor med idealisk mognad.

Producenten

Casanova di Neri är utan tvekan ett av de mest respekterade vinhusen i Toscana. Efter att ha kommit etta i WineSpectator´s Top 100 lista med sin Brunello di Montacino Tenuta Nuova samt 100 poäng för sin 2006a av samma vin, så har drivet efter vinerna blivit enormt. Det var 1971 som Giovanni Neri byggde upp denna vingård. Odlingarna är utplacerade i Fiesole, Cetine och Cerratalto. Idag är det sonen Giacomo som driver denna moderna vinanläggning mot nya höjder.
http://www.casanovadineri.it/en/index.asp
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du