Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta Fossacolle Brunello di Montalcino 2014

Vad tyckte du?

Tenuta Fossacolle Brunello di Montalcino 2014

Italien, Brunello di Montalcino, 750 ml, 14%

Förköpspris av nya årgången fram till den 10/3. OBS! Vinerna säljs i hela kollin! Tenuta Fossacolle ligger i den södra delen av Montalcino och egendomen omfattar inte mer än 2,5 hektar. Vinmakaren Sergio Marchettis viner är kända för att vara smakrika och generösa och mycket av den omtyckta stilen ä ···

Låda (6 st)

339:-

/flaska, totalt 2 034:-Flaskpris 339:- Ord. pris 2 574:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2014

Druvor

Sangiovese

Smaknotering

Drickes
2019-2029
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l
Lufta vinet
1 timma

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/51051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Förköpspris av nya årgången fram till den 10/3. OBS! Vinerna säljs i hela kollin! Tenuta Fossacolle ligger i den södra delen av Montalcino och egendomen omfattar inte mer än 2,5 hektar. Vinmakaren Sergio Marchettis viner är kända för att vara smakrika och generösa och mycket av den omtyckta stilen är ett resultat av experimenteradet med franska ekfat. Årgång 2014 lagrades först i 12 månader på 25 hektoliters ekfat och därefter ytterligare 12 månader på 225 liters franska barriquer. Efter dessa 24 månader på fat fick vinet ytterligare 12 månaders lagring i beklädda betongfat. Vinet filtrerades inte innan buteljering. Efter buteljeringen fick vinet ligga 8 månader i egendomens källare.

 

Väderförhållandena för 2014 i Italien hade alla ingredienser för att bli katastrofala - växtsäsongen började varmt med en tidig knoppning men sommarens väder var kallt med frekventa hagelstormar. September och oktober kom som räddande änglar genom att vara två milda och torra månader. De vände skräckscenariot till en förvånansvärt bra årgång. Stilmässigt skiljer den sig från 2013 och 2015 genom att vinerna har en lättare elegans och kommer att mogna i flaskan tidigare. Med andra ord en så kallad konsumentårgång där man kan njuta av vinerna tidigare.

Producenten

Sergio Marchetti är känd som en av Italiens duktigaste "vinkällar-trollkarlar". Hans sigill är koncentrerade, mörka och extraktrika viner. Sergio stod tidigare bakom produktionen på Tenuta di Argiano (känt för Brunello di Montalcino och supertoscanarna Non Confunditur, Solengo och Suolo). I dag focuserar Sergio Marchetti till 100 procent på sin egna familjs vingår Tenuta di Fossacolle. Vid den södra änden av Montalcino-appellationen ligger vingården, som endast omfattar 2,5 hektar. Sergio menar att om gården vore större skulle han inte kunna kontrollera och ta hand om alla vinstockar varje dag, vilket skulle elda till att inte han inte skulle kunna upprätthålla önskad kvalitet. I källaren experimenterar man med lagring på franska fat, vilket bidrar till den generösa stil som kännetecknar Fossacolles viner.

http://www.fossacolle.it/