Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta di Argiano Brunello di Montalcino  2013

Tenuta di ArgianoBrunello di Montalcino 2013

Italien, Brunello di Montalcino, 750 ml, 14%

Mogen Brunello från en kanonårgång och en av de bästa i Montalcino. 2013 är en av de bästa årgångarna de senaste 20-åren. Tenuta di Argiano är en av Toscanas stora gamla majestätiska egendomar. Slottet byggdes i renässansstil 1581-1596 och det har odlats vin på slottets marker sedan dess. Deras Brun ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2013

Smaknotering

Doften är både intensiv och elegant med begynnande mognad och toner av mörka körsbär, torkade jordgubbar, söta kryddor, tobak och krita. Smaken är komplex och koncentrerad med mjuk, läcker frukt och inslag av körsbär, örter, timjan, läder och torkad frukt. Lång elegant eftersmak.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
96p 96 p "Complex and gorgeous. Fine and very long."

Fantastic aromas of orange peel and dark berry with plenty of plum and cherry. Sweet tobacco and mushrooms. Full body, juicy and fruity with firm tannins and a fresh finish. Complex and gorgeous. Fine and very long. Drink now.

Livets Goda
93p 93 p "Långt avslut där både peppar och smak av körsbär och röda vinbär kommer fram."

Rubinröd färg med intensiv och intressant doft av svart te, tobak, läder och en härlig röd fruktighet. Medelfylligt med en frisk syra. Tanninerna är fina och välintegrerade. Långt avslut där både peppar och smak av körsbär och röda vinbär kommer fram.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Mogen Brunello från en kanonårgång och en av de bästa i Montalcino. 2013 är en av de bästa årgångarna de senaste 20-åren. Tenuta di Argiano är en av Toscanas stora gamla majestätiska egendomar. Slottet byggdes i renässansstil 1581-1596 och det har odlats vin på slottets marker sedan dess. Deras Brunello di Montalcino är (precis som appellationens lagar stipulerar) gjort på 100 procent sangiovese (brunello-klonen). Vinet är naturligtvis gjort på 100 procent sangiovese (brunello) och har lagrats på franska 225-liters ekfat i 24 månader, så kallade "barriques".

Producenten

Tenuta di Argiano är en av Toscanas stora gamla majestätiska vingårdar. Slottet byggdes i renässansstil 1581-1596 och det har odlats vin i slottets områden sedan dess. 1992 övertog grevinnan Noemia Marone Cinzano driften av vingården och revolutionerade kvaliteten tillsammans med Sassicaias legendariske oenolog, Giacomo Tachis. Tillsammans förbättrade de kvaliteten på Brunellovinerna och skapade Supertoskanare som t ex Solengo , idag en av Italiens ikonviner. Argiano är en bland bara 22 italienska vingårdar som har tagit sig genom Robert Parkers nålsöga i boken The Worlds Greatest Wine Estates . Argiano har också samlat på sig Gambero Rossos eftertraktade 3 glas flera gånger, och fina betyg från världens ledande vintidskrifter som WineSpectator och Decanter.  I februari 2013 sålde Noemia Marone Cinzano Argiano till en grupp internationella investerare. Det nuvarande vinframställningsteamet kommer att fortsätta som förut.
http://www.argiano.net/?lang=en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du