Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Casanova di Neri Brunello di Montalcino Magnum 2017

Casanova di Neri Brunello di Montalcino Magnum 2017

Italien, Brunello di Montalcino, 1500 ml, 15%

OBS! Sista beställningsdag är 2021-01-14. Druvorna till årgång 2017 skördades 1:a veckan i oktober där det utvalda klasarna avstjälkades så att en optisk selektering av druvorna kunde genomföras. Därefter följde en spontanjäsning utan tillsatt jäst och skalmacerationen genom frekvent nedpressnin ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Sangiovese

Smaknotering

Ljus och intensiv röd färg. Doften är initialt eterisk och citrusaktig som sedna öppnar upp sig med toner av körsbär, hallon och svarta körsbär. Smaken är generös med mjuka och silkeslena tanniner, balanserade av en elegant syra som perfekt förkroppsligar energin i denna soliga årgång vilket övergår till ett långt, elegant, fräscht och harmoniskt avslut.

Drickes
2025-2045
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2 timmar

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

OBS! Sista beställningsdag är 2021-01-14.


Druvorna till årgång 2017 skördades 1:a veckan i oktober där det utvalda klasarna avstjälkades så att en optisk selektering av druvorna kunde genomföras.

Därefter följde en spontanjäsning utan tillsatt jäst och skalmacerationen genom frekvent nedpressning av skalkappan. Detta skedde under en reglerad temperatur i koniska kar under 25 dagar följt av 42 månader på ekfat och 6 månader i flaska.

 

Årgång 2017 kommer att bli ihågkommen som en av de mest utmärkande under de senaste åren. Vintern var behagligt mild med temperaturer över genomsnittet och låg nederbörd.

 

Kombinationen av dessa faktorer ledde till tidiga knoppar jämfört med ett normalår.

I slutet av april sjönk temperaturerna rejält till nästan noll grader, utan att dock skada vinrankorna. Sommaren var mycket torr med temperaturer över genomsnittet vilket ledde till att skörden var mindre i kvantitet jämfört med tidigare skördar, men samtidigt reulterade i underbart friska druvor med idealisk mognad.

Producenten

Casanova di Neri är utan tvekan ett av de mest respekterade vinhusen i Toscana. Efter att ha kommit etta i WineSpectator´s Top 100 lista med sin Brunello di Montacino Tenuta Nuova samt 100 poäng för sin 2006a av samma vin, så har drivet efter vinerna blivit enormt. Det var 1971 som Giovanni Neri byggde upp denna vingård. Odlingarna är utplacerade i Fiesole, Cetine och Cerratalto. Idag är det sonen Giacomo som driver denna moderna vinanläggning mot nya höjder.
http://www.casanovadineri.it/en/index.asp
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du