Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Celestino Pecci Brunello di Montalcino 2012

Celestino PecciBrunello di Montalcino 2012

Italien, Brunello di Montalcino, 750 ml, 14,5%

Kraftfull Brunello di Montalcino från relativa "nykomlingen" Celestino Pecci (man har gjort vin sedan 1968). Vinet består, som vinlagen stipulerar, av 100 % sangiovese och lagras i 36 månader på traditionella stora ekfat. En klassisk Brunello som njuts bäst tillsammans med mat - gärna risotto eller ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2012

Smaknotering

Stor doft fullpackad med mörk frukt, svart te, viol, tobak, lakrits och ceder. Balanserad och koncentrerad smak med fin syra och mineraldriven, lång eftersmak.

Drickes
2019-2028
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
4 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
95p 95 p "Fascinating young Brunello that needs two or three years to come together."

"Aromas of blackcurrants, berries and chocolate. Remains subtle and perfumed. Full body, lots of fruit and chocolate character and a hint of vanilla. Fascinating young Brunello that needs two or three years to come together."

Livets Goda
94p 94 p "Ett riktigt gott vin med syra, fräschör och mineralitet som ligger kvar länge i avslutet."

"Mogen och inbjudande frukt som med sina inslag av saftigt, juicy mogna körsbär, hint av nypon, krydda, lakrits, örter, tobak och jordmylla uppträder transparent intensivt och som fäster starkt i gommen. Ett riktigt gott vin med syra, fräschör och mineralitet som ligger kvar länge i avslutet. Modern Brunello på rätt sätt där mörka inslag integrerar med ljusröda i harmoni och balans."

Dina Viner
93p 93 (++) p "Ett djupt, rikt och fylligt vin med klassisk frukt."

"Ett djupt, rikt och fylligt vin med klassisk frukt, bra balans, bra syra och inslag av plommon, hallon, lavendel, mynta, kryddor och fat. Drick 18-27."

WineEnthusiast
92p 92 p "Grilled herb, forest floor, ripe plum and leather aromas take shape in the glass."

"Grilled herb, forest floor, ripe plum and leather aromas take shape in the glass. The brawny concentrated palate doles out ripe dark berry, tobacco, licorice and a hint of orange zest while firm, velvety tannins give the finish texture and grip. Drink 2020–2030."

WineAdvocate
91p 91 p "This under-the-radar estate is worth checking out."

"The 2012 Brunello di Montalcino does a very nice job of portraying the Sangiovese grape. There is a level of freshness and fruity brightness here that you might not expect from such a warm growing season. The bouquet offers focus and purity with blue flower, cassis, spice and a savory touch of cured meat. The wine is aged in large oak barrel for 36 months. Celestino Pecci is a relatively new name in Montalcino, but one worth seeking out. The Celestino Pecci estate has 40 hectares of vines and has been making Brunello since 1968. Despite that long history, the brand has only started to enjoy the spotlight in just the past few years. The wines are focused, clean and respectful of Montalcino tradition. This under-the-radar estate is worth checking out."

JancisRobinson
90p 16/20 p "‘Take no prisoners’ kind of style."

"Tasted blind. Deep ruby with orange tinges. Completely locked on the nose and perhaps a tiny bit of VA. Concentrated, embryonic, tangy, mouth-filling fruit and tannins. ‘Take no prisoners’ kind of style. Huge."

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Celestino Pecci föddes på en bondgård nära Sant Antimo-klostret ungefär fem kilometer från Montalcino i Toscana. Egentligen hade han inte tänkt syssla med vin - något som hans familj hade gjort i generationer. Men som så ofta ville ödet något annat och 1968 grundade han egendomen som fick namn efter honom själv. I själva verket handlar det om en familjeverksamhet där både Celestinos fru, Idria, och deras barn har varit involverade i processen. Idag drivs gården på 40 hektar av dottern Tiziana Pecci tillsammans med Celestino och man gör klassisk Brunello di Montalcino med lagring på stora ekfat av slavonsk ek. I stallet finns också en Rosso di Montalcino samt en IGT Toscana kallad Celestino som också den görs på 100 procent sangiovese men den senare lagras på små franska ekfat i 12 månader och kan därför inte buteljeras som en Brunello. 
http://www.celestinopecci.com/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du