Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Altesino Brunello di Montalcino 2013

Vad tyckte du?

Altesino Brunello di Montalcino 2013

Italien, Brunello di Montalcino, 750 ml, 14%

Vinet är förstås gjort på 100 procent sangiovese (brunello) och har på traditionellt vis vilat på stora ekfat av slavonsk ek i ca 24 månader och sedan ca 6 månader på flaska innan lansering.   

Styckvis

399:-

/flaska
Låda (12 st)

399:-

/flaska, totalt 4 788:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2013

Druvor

Sangiovese

Smaknotering

Drickes
2018-2030
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
94 p " Full body, fine tannins and a bright and vivid finish."

"A wealth of ripe fruit with spice, orange peel and cherry. Full body, fine tannins and a bright and vivid finish. Drink in 2021."

Decanter
91 p "There is lovely purity and lift too.The attack is lean, fresh, and taut, showing poise as well as energy"

The regular blended Brunello from Altesino has a more exuberant nose than its single vineyard Montosoli bottling, but there is lovely purity and lift too.The attack is lean, fresh, and taut, showing poise as well as energy. Perhaps it lacks a little flesh and weight of fruit but it is balanced and approachable, with mild tannins and good length.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5951

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet är förstås gjort på 100 procent sangiovese (brunello) och har på traditionellt vis vilat på stora ekfat av slavonsk ek i ca 24 månader och sedan ca 6 månader på flaska innan lansering. 

 

Producenten

Altesino tillhör de verkliga topproducenterna i Brunello - distriktet som ofta blir omnämnt som den stora ambassadören för Italienska kvalitetsviner.

Altesino håller till i ett vackert slott från 1500-talet där de producerade sin första Brunello di Montalcino 1972. På 1980-talet investerades mycket i ny teknik som bidrog till att ytterligare höja kvaliteten på vinerna. Generellt kan man säga att vinerna görs enligt traditionella metoder med stora ekliggare även om man använder en liten del franska barriquer. Vinerna genomsyras av elegans, finess och perfektionism.

Altesino äger också en tredjedel av den berömda vingården Montesoli som är ett av de allra bästa lägena för sangiovese i hela Brunello di Montalcino. Altesino var också den första egendomen som började buteljera "single-vineyard"-viner redan på 1970-talet (den första årgången av Montesoli kom 1975). Montesoli är i dag ett av Italiens riktigt stora viner men även Altesinos "vanliga" Brunello håller mycket hög kvalitativ klass och brukar få höga poäng av världens ledande vinkritiker. 

http://www.altesino.it/eng/azienda.php