Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta dellOrnellaia Massetino 2018

Vad tyckte du?

Tenuta dellOrnellaia Massetino 2018

Italien, Bolgheri, 750 ml, 145%

Massetino är Tenuta dellOrnellaias svar på ett andravin till Masseto, ett världens mest kända och eftersökta viner. Vinet består av den - till skillnad från Masseto som är gjort på 100% Merlot - en blend av merlot och cebernet franc. Till Massetino används lite mindre ny ek för att ge en mjukare, li ···

Styckvis

2 495:-

/flaska
Låda (3 st)

2 495:-

/flaska, totalt 7 485:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2018

Druvor

Merlot, Cabernet Franc

Smaknotering

Stor, aromatisk, ännu ung doft  med toner av mörka bär, blommor, mullbär, mörk choklad och fat. Smaken är djup, rik och fyllig med tät, solmagen frukt och härlig balans och silkesmjuka tanniner. Ett enastående vin som inte förtjänar att kallas andravin. 

Alkoholhalt
145%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
4 timmar

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Massetino är Tenuta dellOrnellaias svar på ett andravin till Masseto, ett världens mest kända och eftersökta viner. Vinet består av den - till skillnad från Masseto som är gjort på 100% Merlot - en blend av merlot och cebernet franc. Till Massetino används lite mindre ny ek för att ge en mjukare, lite mindre tanninrik stil. Druvorna genomgår också en kortare masseration på en blandning av på stål- och ekfat innan det får vila i barrique i 15 månader, följt av ytterligare nio månader i flaskan.

Producenten

Arbetet med att bygga upp denna redan klassiska egendom började 1979 då Lodovico Antinori, bror till berömde Piero, planterade bordeauxdruvor i Bolgheri vid den Toscanska kusten. Första vinet kom 1985. Två år senare byggdes det rymdliknande vineriet.

På bara några år har man sedan snabbt kommit att bli en av de mest kända egendomarna i Italien - ja hela världen. Det exceptionella mikroklimatet i Bolgheri gjorde att druvorna man valde att plantera blev jus cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot och petit verdot.

Tenuta dell'Ornellaia drivs av en filosofi som säger att ett vin ska vara det yttersta uttrycket av dess ursprung. Naturen och klimatet för varje år bestämmer vilka volymer som produceras. Varje individuell del av vingårdarna skördas för hand och endast när druvorna nått optimal mognad. Druvorna vinifieras och lagras separat. Egendomen producerar bland de bästa vinerna i Italien, och kanske i världen.

http://www.ornellaia.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du