Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta San Guido Le Difese 2014

Vad tyckte du?

Tenuta San Guido Le Difese 2014

Italien, Bolgheri, 750 ml, 13%

Le Difese är stjärnproducenten Tenuta San Guidos "andra" andravin. Teamet bakom Sassicaia gör sedan i början av 2000-talet två viner förutom kultvinet Sassicaia - Guidalberto som är gjort på en blandning av cabernet och merlot och Le Difese som är en blandning av sangiovese och cabernet sauvignon. T ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2014

Druvor

Cabernet Sauvignon, Sangiovese

Smaknotering

Doften är inbjudande med inslag av mogna röda bär, vanilj, nymalda kaffebönor, ceder och tobak. Smaken är mjuk och fyllig med massor av fullt mogna bär i en kryddig stil. Lång och elegant eftersmak.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Le Difese är stjärnproducenten Tenuta San Guidos "andra" andravin. Teamet bakom Sassicaia gör sedan i början av 2000-talet två viner förutom kultvinet Sassicaia - Guidalberto som är gjort på en blandning av cabernet och merlot och Le Difese som är en blandning av sangiovese och cabernet sauvignon. Två olika uttryck av Bolgheri - ett av Italiens allra bästa vindistrikt som ligger vid den toscanska kusten!

Jäsningen av Le Difese sker i rostfritt stål vid kontrollerad temperatur och macerationen varar i ungefär 12 dagar för både Cabernet Sauvignon och Sangiovese. Sedan lagras vinet i 12 månader på franska och amerikanska ekfat och under ytterligare tre månader på flaska.

Producenten

Sassicaia är ett av världens bästa och mest kända viner. Ett revolutionärt vin som vände vinutvecklingen i hela Italien! Vinet kommer från Tenuta San Guido i Bolgheri. Det skapades av markisen Mario Incisa della Rocchetta, som redan på 40-talet började experimentera med vin gjort på cabernetdruvor. Men det tog lång tid innan vinet fann sin rätta form.

Sassicaia blev världsberömt över en natt efter en blindprovning som den engelska vinidningen Decanter hade ordnat där det då okända vinet slog ut 33 toppviner från 1972, bland dem flera av de allra yppersta Bordeaux-vinerna. Nuvarande ägaren, Niccoló Incisa della Rocchetta, har vidareutvecklat vinet. Efter några svåra år i början av 90-talet har vinet från årgång 1995 blivit allt bättre. 

I alla år har man nöjt sig med att producera ett enda vin – Sassicaia – men nu finns även vinet Guidalberto och Le Difese. Det första produceras av cabernet och merlot från vingårdar som gränsar till Sassicaias. De ägs av greve Federico Zileri di Bolgheri, som är kusin till Sassicaias ägarfamilj. Guidalberto tillverkas i en nyinredd vinkällare, men lanseras under Tenuta San Guidos etikett.

Le Difese är en IGT Toscana gjord på en blandning av cabernet och sangiovese. 

http://www.tenutasanguido.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du