Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Trediberri Barolo 2016

TrediberriBarolo 2016

Ekologisk

Italien, Barolo, 750 ml, 14%

Från en av de mest omtalade och mest spännande "nya" producenterna i Barolo. Vinrankorna växer på 350-400 meters höjd där jordmånen är mager, stenig och mycket kalkrik - en terroir som brukar jämföras med Chambolle-Musigny i Bourgogne och som tillsammans med Tanaroflodens svalkande inverkan ger vine ···

Styckvis

369 kr

/flaska
Låda (12 st)

4 428 kr

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Doft av mörka körsbär, mullbär, örter, viol, rosor, svarta vinbär, apelsinblommor och läder. Balanserad, lång, ren och ung smak med en fantastisk vigör i frukt, tanniner och syra. Vinet är läckert redan nu men vinner på lagring.

Drickes
2022-2040
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Vinous
94p

The 2016 Barolo is a powerful, deep wine that is going to need time to soften and further open up. Black cherry, plum, spice, leather, dried herbs and menthol infuse the 2016 with notable aromatic depth as well as a palpable sense of brooding, virile intensity to match its classically built, mid-weight structure. This is an especially potent vintage for the straight Barolo, and there is clearly so much going on in the glass; it is a superb wine in the making. The Barolo is a blend of 80% Berri and 20% Rocche dell'Annunziata.

-- Antonio Galloni

WineAdvocate
93p

The Trediberri 2016 Barolo has crossed all its t's and dotted all its i's. This is a nicely zipped-up expression of Nebbiolo that follows a classic aromatic playlist with forest berry, pressed violet, crushed stone and tangy licorice. This carefully balanced ensemble enables the wine to spread evenly over the palate, imparting elegance and silkiness as it does. If I were to assign one descriptor to this Barolo, it would be balance. The grapes are fermented in cement, and the wine ages in oak for 23 months. I also like the fact that this wine is not quite immediate, but almost. You could easily pop the cork with just a few more years of aging under its belt. This release was 33,315 bottles.

James Suckling
93p

Such a detailed and attractively balanced Barolo with elegant, polished style. Aromas of very pure red cherries, as well as red-cherry liqueur, sliced strawberries and red flowers. The palate has a very smooth, supple and intense feel with rich, powdery tannins delivering deep, red-cherry flavor. The purity and driving fruit here is impressive. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Från en av de mest omtalade och mest spännande "nya" producenterna i Barolo. Vinrankorna växer på 350-400 meters höjd där jordmånen är mager, stenig och mycket kalkrik - en terroir som brukar jämföras med Chambolle-Musigny i Bourgogne och som tillsammans med Tanaroflodens svalkande inverkan ger viner med tydlig elegans och finess. Vinet skalmacererades i 18 dagar och lagrades på stora slavonska bottis i 22 månader. Det här är själva essensen av Trediberri - ett vin fyllt av energisk och härligt frukt, kraftfulla men mogna och mjuka tanniner. Trediberri Barolo 2016 är den Barolo Normale som får högst betyg av italienkännaren Antonio Galloni/Vinous tillsammans med Burlotto. Det är bara Bartolo Mascarello som får högre betyg i årgången av de viner som inte är cru-buteljeringar (och Mascarello går ju utanför all tävlan). Ett vin att dricka redan nu eller lagra i 10-20 år för den som vill det. Och ett vin prefekt till höstens smakrika rätter. 

Producenten

Den lilla producenten Trediberri startade så sent som 2012, efter att tre partners år 2008 gick samman och investerade i 5 hektar mark i La Morra. En av de tre är Federico Uberto, en mycket respekterad vinmakare som bland annat jobbats för den berömda producenten Renato Ratti i 40 år. De två andra är Federicos son Nicola och Vladimiro Rombaldi. Vingården ligger i Berri, en liten by i La Morra, vilket gav egendomen dess namn: tre från Berri. 

Filosofin hos Trediberri är enkel: minsta möjliga påverkan  i vingården, vilket gav en ekologisk certifiering år 2015. Idag omfattar egendomen nästan 8 hektar vinodling. 5 hektar i Berri, 1,8 hektar i den mellersta delen av Cru Rocche dell 'Annunziata (som alltid har varit i familjens Ubertos ägo) och 1,8 hektar av vingården Cappalotti (som de hyrt in sig på). Vintillverkningen är traditionell med lång maceration och lagring i stora slavonska ekfat.

Trediberris mål är att skapa uttrycksfulla viner, där kraft och tanniner inte tar över den elegans som är så typisk för La Morras terroir. Deras oerhört begränsade produktion gör det möjligt att göra precis den typen av vin som de själva älskar. Eller som de själva uttrycker det: "När ett vin är så gott att flaskan töms på nolltid, då vi har gjort vårt jobb."

http://www.trediberri.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du