Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Trediberri Barolo 2011

Trediberri Barolo 2011

Italien, Barolo, 750 ml, 14%

Från den lilla och unika producenten Trediberri kommer en Barolo som visar upp det traditionella uttrycket från den västligaste delen av La Morra. Vinrankorna växer på 350-400 meters höjd där jordmånen är mager, stenig och mycket kalkrik - en terroir som brukar jämföras med Chambolle-Musigny i Bourg ···

Styckvis

336:-

/flaska
Låda (12 st)

326:-

/flaska, totalt 3 912:-
Årgång

2011

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Doft av mörka körsbär, mullbär, örter, viol, rosor, svarta vinbär, apelsinblommor och läder. Balanserad, lång, ren och ung smak med en fantastisk vigör i frukt, tanniner och syra. Vinet är läckert redan nu men vinner på lagring.

Drickes
2016-2024
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Decanter
93 p "Pure and precise, with lovely floral lift and red cherry sweetness"

Pure and precise, with lovely floral lift and red cherry sweetness." - "Trediberri´s Barolo 2011 benefited from a cooling breeze off the River Tanaro, which helped to keep temperatures lower in its Berri vineyards

Winefinders Wine Team
92 "Elegant Barolo packad med frukt"

"Trediberri är en ny och spännande producent i La Morra som med det här vinet har gjort en imponerande slank och elegant 2011a - en årgång som annars måste sägas vara lie ojämn. Trediberris vanliga Barolo (de gör också bl a en Rocche dell´Annunziata) bombarderar näsan med både frukter och blommor. Här finns ingen ny ek som skymmer nebbiolofrukten utan istället möts vi av röda körsbär, vinbär, hallon, viol, rosor och viol. Fortfarande dominerar primärfrukten med lite vingummi och syrorna är rätt strama. Men här finns en elegans och slankhet som gör vinet riktigt fint i munnen. Ge det 3-7 år för optimal mognad."

Winefinder
JancisRobinson
16 p+ /20 "Shows real potential"

La Morra. Maturing mid ruby with orange rim. Some energy on the nose with hints of gingerbread, but otherwise slow to open up. Juicy, supple palate with firm, grainy tannins on the finish. Fruit closes up, but this shows real potential.

Kundbetyg

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Från den lilla och unika producenten Trediberri kommer en Barolo som visar upp det traditionella uttrycket från den västligaste delen av La Morra. Vinrankorna växer på 350-400 meters höjd där jordmånen är mager, stenig och mycket kalkrik - en terroir som brukar jämföras med Chambolle-Musigny i Bourgogne och som ger viner med tydlig elegans och finess. Tack vare Tanaroflodens svala inverkan lyckades denna finess bestå i Terriberris Barolo - trots att 2011 blev en ovanligt varm årgång. Vinet skalmacererades i 18 dagar och lagrades på stora slavonska botti.

Producenten

Den lilla producenten Trediberri startade så sent som 2012, efter att tre partners år 2008 gick samman och investerade i 5 hektar mark i La Morra. En av de tre är Federico Uberto, en mycket respekterad vinmakare som bland annat jobbats för den berömda producenten Renato Ratti i 40 år. De två andra är Federicos son Nicola och Vladimiro Rombaldi. Vingården ligger i Berri, en liten by i La Morra, vilket gav egendomen dess namn: tre från Berri. 

Filosofin hos Trediberri är enkel: minsta möjliga påverkan  i vingården, vilket gav en ekologisk certifiering år 2015. Idag omfattar egendomen nästan 8 hektar vinodling. 5 hektar i Berri, 1,8 hektar i den mellersta delen av Cru Rocche dell 'Annunziata (som alltid har varit i familjens Ubertos ägo) och 1,8 hektar av vingården Cappalotti (som de hyrt in sig på). Vintillverkningen är traditionell med lång maceration och lagring i stora slavonska ekfat.

Trediberris mål är att skapa uttrycksfulla viner, där kraft och tanniner inte tar över den elegans som är så typisk för La Morras terroir. Deras oerhört begränsade produktion gör det möjligt att göra precis den typen av vin som de själva älskar. Eller som de själva uttrycker det: "När ett vin är så gott att flaskan töms på nolltid, då vi har gjort vårt jobb."

http://www.trediberri.com

Karta