Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta Michele Reverdito Barolo 2015

Tenuta Michele Reverdito Barolo 2015

Ekologisk

Italien, Barolo, 750 ml, 14%

Ny årgång av kundfavoriten Reverdito från en fantastisk årgång. Vinet är gjort på nebbiolodruvor, mestadels från byn La Morra, som anses ge de mest eleganta vinerna i Barolo. Michele Reverdito jobbar ekologiskt i vingården utan ogräsbekämpning eller konstgödsel. Vinet har fått 60 dagars maceration m ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Doften är stor och fruktig med inslag av röda bär, rosor, körsbär, plommon, hallon, örter och torkad frukt. Smaken är fyllig och bärig med tydliga tanniner, frisk fruktsyra och med en imponerande längd.

Drickes
2019-2026
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Livets Goda
92 p "Ett växande vin och ett litet fynd faktiskt."

"100% nebbiolo då mestadels från vingårdar i La Morra. Här jobbas det helt ekologiskt, vinet har fått 60 dagars maceration med druvskalen och slutlagringen på två år sker i en mix av nya och använda ekfat. Inledningen är trög men vinet hittar sin väg i glaset och det växer fram ett mycket trivsamt vin med fräsch transparens i fruktens lätt karamelliserade röda körsbärsbas med viol och lakritshintad sötma. Fint gomfäste och rent överlag, det ligger lite sensuell, begåvad lättja över det hela. Tanninerna bjuder på ett mycket lättjobbat motstånd men mineraler och frukt biter sig kvar i avslut. Ett växande vin och ett litet fynd faktiskt."

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång av kundfavoriten Reverdito från en fantastisk årgång. Vinet är gjort på nebbiolodruvor, mestadels från byn La Morra, som anses ge de mest eleganta vinerna i Barolo. Michele Reverdito jobbar ekologiskt i vingården utan ogräsbekämpning eller konstgödsel. Vinet har fått 60 dagars maceration med druvskalen och lagras i 2 år på ekfat (en blandning av nya och gamla fat). Vinet buteljeras utan klarning eller filtrering. 

Producenten

1999 tog den unge Michele Reverdito över denna vingård och året efter stod den hypermoderna källaren klar. Detta är ett familjeföretag där det mesta görs för hand. Michele har god hjälp av sin syster Sabina samt mor och far, Maria och Silvano. Vinmakaren Michele Reverdito har 40 hektar till sitt förfogande, i och kring Barolo, varav 20 ligger i La Morra, Serralunga d’Alba och Verduno. Nämnvärda vingårdar är Moncucco, Codane och Butti. Man odlar druvsorterna nebbiolo, barbera, dolcetto och den gröna pelaverga. Den årliga produktionen ligger på 70 000 flaskor. Gambero Rosso skriver: "Det är inget som stoppar Reverdito i hans strävan att utveckla sina viner och sin gård. Reverditos viner bjuder på karaktär och djup till rimliga pengar."

http://www.reverdito.it/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du