Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Trediberri Barolo Rocche dell´Annunziata (magnum) 2013

Vad tyckte du?

Trediberri Barolo Rocche dell´Annunziata (magnum) 2013

Italien, Barolo, 1500 ml, 13,5%

Rocche dellAnnunziata, som ligger i La Morra, är ett av de mest ansedda vingårdslägena i hela Barolo. Första omnämnandet av den speciella terroiren kan dokumenteras ända tillbaka till det tolfte århundradet och anses idag vara ett inofficiellt Grand Cru-läge. Den 30 hektar stora vingården har många ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2013

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Drickes
2019-2028
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
94 p "I love the purity of fruit and tension to this wine... Wonderful center palate. Very long finish."

I love the purity of fruit and tension to this wine with dried-flower, plum, strawberry and nutmeg characteristics. Full body, tight tannins and a wonderful center palate. Very long finish. Structured. Drink in 2020.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Rocche dellAnnunziata, som ligger i La Morra, är ett av de mest ansedda vingårdslägena i hela Barolo. Första omnämnandet av den speciella terroiren kan dokumenteras ända tillbaka till det tolfte århundradet och anses idag vara ett inofficiellt Grand Cru-läge. Den 30 hektar stora vingården har många ägare, nästan liknande den burgundiska modellen, och ligger 300 meter över havet med sluttningar som vätter åt syd, sydöst och sydväst. Marken består av kalkrik lera med en hög andel silt. Den speciella jordmånen sägs vara hemligheten för de ikoniska barolovinernas distinkta parfymerade toner och stora elegans. Trediberris mål är att skapa uttrycksfulla viner, där kraft och tanniner inte tar över den elegans som är så typisk för La Morras terroir. Deras oerhört begränsade produktion gör det möjligt att göra precis den typen av vin som de själva älskar. Eller som de själva uttrycker det: "När ett vin är så gott att flaskan töms på nolltid, då vi har gjort vårt jobb."

Producenten

Den lilla producenten Trediberri startade så sent som 2012, efter att tre partners år 2008 gick samman och investerade i 5 hektar mark i La Morra. En av de tre är Federico Uberto, en mycket respekterad vinmakare som bland annat jobbats för den berömda producenten Renato Ratti i 40 år. De två andra är Federicos son Nicola och Vladimiro Rombaldi. Vingården ligger i Berri, en liten by i La Morra, vilket gav egendomen dess namn: tre från Berri. 

Filosofin hos Trediberri är enkel: minsta möjliga påverkan  i vingården, vilket gav en ekologisk certifiering år 2015. Idag omfattar egendomen nästan 8 hektar vinodling. 5 hektar i Berri, 1,8 hektar i den mellersta delen av Cru Rocche dell 'Annunziata (som alltid har varit i familjens Ubertos ägo) och 1,8 hektar av vingården Cappalotti (som de hyrt in sig på). Vintillverkningen är traditionell med lång maceration och lagring i stora slavonska ekfat.

Trediberris mål är att skapa uttrycksfulla viner, där kraft och tanniner inte tar över den elegans som är så typisk för La Morras terroir. Deras oerhört begränsade produktion gör det möjligt att göra precis den typen av vin som de själva älskar. Eller som de själva uttrycker det: "När ett vin är så gott att flaskan töms på nolltid, då vi har gjort vårt jobb."

http://www.trediberri.com