Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Trediberri Barolo Magnum EKO 2015
Våra kunder tycker

TrediberriBarolo Magnum EKO 2015

Ekologisk

Italien, Barolo, 1500 ml, 14%

2015 årgång från Trediberri - en av de mest omtalade och mest spännande nya producenterna i Barolo. Årgång 2015 är med rätta hyllad  - i samma klass som 2010 och 2013 - med otroligt fin frukt och mogna mjuka tanniner.  Vinrankorna växer på 350-400 meters höjd där jordmånen är mager, stenig och mycke ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Doft av mörka körsbär, mullbär, örter, viol, rosor, svarta vinbär, apelsinblommor och läder. Balanserad, lång, ren och ung smak med en fantastisk vigör i frukt, tanniner och syra. Vinet är läckert redan nu men vinner på lagring.

Drickes
2023-2035
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Vinous
94p 94 p "Trediberris 2015 Barolo is a wine of extreme and total finesse"

Trediberris 2015 Barolo is a wine of extreme and total finesse. A rush of bright, floral-infused notes brightness the sweet red cherry and raspberry fruit nicely. Exceptionally beautiful, nuanced and refined, the 2015 is a winner. The interplay of racy fruit and a classic sense of structure makes for a compelling Barolo. The 2015 is a blend of 80% Berri and 20% Capalot that spent 23 months in cask. What a pretty wine it is.

-- Antonio Galloni

Dina Viner
91p 91+ p "Mer än prisvärt."

Ett torrt, friskt vin med torr, elegant frukt, bra balans, bra syra och inslag av körsbär, tranbär, granatäpple, te, blommor, mineraler och fat. Ekologiskt. Drick 19-25. Mer än prisvärt.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

2015 årgång från Trediberri - en av de mest omtalade och mest spännande nya producenterna i Barolo. Årgång 2015 är med rätta hyllad  - i samma klass som 2010 och 2013 - med otroligt fin frukt och mogna mjuka tanniner.  Vinrankorna växer på 350-400 meters höjd där jordmånen är mager, stenig och mycket kalkrik - en terroir som brukar jämföras med Chambolle-Musigny i Bourgogne och som tillsammans med Tanaroflodens svalkande inverkan ger viner med tydlig elegans och finess. Vinet skalmacererades i 18 dagar och lagrades på stora slavonska bottis i 22 månader. Det här är själva essensen av Trediberri - ett vin fyllt av energisk och härligt frukt, kraftfulla men mogna och mjuka tanniner. Ett vin att dricka redan nu eller lagra i 10-20 år för den som vill det. Och ett vin prefekt till höstens smakrika rätter. 

Producenten

Den lilla producenten Trediberri startade så sent som 2012, efter att tre partners år 2008 gick samman och investerade i 5 hektar mark i La Morra. En av de tre är Federico Uberto, en mycket respekterad vinmakare som bland annat jobbats för den berömda producenten Renato Ratti i 40 år. De två andra är Federicos son Nicola och Vladimiro Rombaldi. Vingården ligger i Berri, en liten by i La Morra, vilket gav egendomen dess namn: tre från Berri. 

Filosofin hos Trediberri är enkel: minsta möjliga påverkan  i vingården, vilket gav en ekologisk certifiering år 2015. Idag omfattar egendomen nästan 8 hektar vinodling. 5 hektar i Berri, 1,8 hektar i den mellersta delen av Cru Rocche dell 'Annunziata (som alltid har varit i familjens Ubertos ägo) och 1,8 hektar av vingården Cappalotti (som de hyrt in sig på). Vintillverkningen är traditionell med lång maceration och lagring i stora slavonska ekfat.

Trediberris mål är att skapa uttrycksfulla viner, där kraft och tanniner inte tar över den elegans som är så typisk för La Morras terroir. Deras oerhört begränsade produktion gör det möjligt att göra precis den typen av vin som de själva älskar. Eller som de själva uttrycker det: "När ett vin är så gott att flaskan töms på nolltid, då vi har gjort vårt jobb."

http://www.trediberri.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du