Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Brezza Giacomo e Figli Barolo EKO 2018

Brezza Giacomo e FigliBarolo EKO 2018

Ekologisk

Italien, Barolo, 750 ml, 14%

Vindruvorna kommer från vingårdarna i kommunerna Barolo, Monforte d’Alba och Novello, vilka representerar den sydvästra delen av Barolos produktionsområde.   Vinframställningsprocessen är densamma som för crus men med en kortare macerationsprocess för att därefter lagras i stora slaviska ekfat på ···

Styckvis

569 kr

/flaska
Låda (6 st)

3 414 kr

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Delikat och fin doft av körsbär, vildros, och kanderad apelsinskal. Smaken är fruktig med toner svarta vinbär och torkat granatäpple med mjuka och tillgängliga tanniner.

Drickes
2023-2035
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
91p 91 p "This vintage is very fine and smooth in texture with mild, accessible tannins."

A certified organic wine, the 2018 Barolo is delicate and fine with a pretty bouquet that is redolent of wild rose, lilac and candied orange skin. Tart berry notes are also a protagonist with cassis and dried pomegranate. This vintage is very fine and smooth in texture with mild, accessible tannins. This classic Barolo from Brezza can be enjoyed in the near or medium term. Exactly 21,459 bottles were released.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vindruvorna kommer från vingårdarna i kommunerna Barolo, Monforte d’Alba och Novello, vilka representerar den sydvästra delen av Barolos produktionsområde.

 

Vinframställningsprocessen är densamma som för crus men med en kortare macerationsprocess för att därefter lagras i stora slaviska ekfat på 1500 till 3000 liter (gjorda av plankor som är böjda i eld men inte rostade) och ingen ny ek. I dessa lagras vinet under två år på stora fat följt av ett år på flaska.

 

Resultatet är en barolo som är mindre komplex barolo och passar utmärkt att konsumera vid en yngre ålder med tanke på dess uttrycksfulla doft och utmärkta elegans redan i sin ungdom.

Producenten

Brezza har odlat druvor och gjort vin sedan 1855, 1910 var den första årgången under egen etikett. De har sitt säte precis i utkanten av den lilla staden Barolo.

Familjen äger 31 ha mark varav 20,5 ha är vingårdar de äldsta rankorna är planterade 1941, resten är hassel och vanlig skog samt marken hotellet, vineriet och restaurangen finns på.
Vingårdsarealen är fördelad på 16,5 ha i Barolo distriktet varav 12,5 i kommunen Barolo, 3 ha i Monforte d’Alba, 1 ha i Novello och 3 ha mellan Alba och Diano d’Alba
95% av produktionen är röda viner enbart på ursprungliga druvsorter Nebbiolo, Barbera, Dolcetto och Freisa, 5% är vita viner gjorda på Chardonnay.
Enzo Brezza är vinmakare och en stor förespråkare för vinodling i samklang med naturen.

De är ekologiskt certifierade och använder sig av biodynamiska preparat. För sin vinproduktion använder de enbart egna druvor. Dessa skördas för hand om man använder sig av en fyrhjuling i vingårdarna för att inte trycka ihop jorden och inte förorsaka onödigt mycket avgaser.

https://www.brezza.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du