Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Marchesi di Barolo Barolo Cru Sarmassa 2013

Vad tyckte du?

Marchesi di Barolo Barolo Cru Sarmassa 2013

Italien, Barolo, 750 ml, 14%

Vingården Sarmassa ligger på en kulle med sydöstlig exponering. Vinet lagras i två år, den del i stora slovenska botti och en del i ny franska fat som är försiktigt rostade. Resultatet är en koncentrerad och långlivad Barolo. 2013 räknas som en riktigt klassisk årgång som gett fantastiska viner. Vin ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2013

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

James Suckling
96 p "What a fantastic nose... It really shows a laser guided backbone of acidity and tannin. Serious all around. "

What a fantastic nose to this wine with aromas of roses, blackberries, strawberries and orange peel. Full bodied, tight and focused with firm and racy tannins. It really shows a laser guided backbone of acidity and tannin. Serious all around. Drink in 2022.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vingården Sarmassa ligger på en kulle med sydöstlig exponering. Vinet lagras i två år, den del i stora slovenska botti och en del i ny franska fat som är försiktigt rostade. Resultatet är en koncentrerad och långlivad Barolo. 2013 räknas som en riktigt klassisk årgång som gett fantastiska viner. Viner som förenar frukten och kraften hos 2010 med en sällan skådad charm och fräschör. 

Producenten

Egendomens historia sträcker sig till början av 1800-talet då greven Carlo Tancredi Falletti från Barolo gifte sig med den franska adelskvinnan Juliette Colbert de Maulévrier (som var barnbarn till Ludvig XIVs finansminister). Det var Juliette som var drivande i investera i egendomen och som satte sig i kunskapen om Piemonte och nebbiolodruvans potential. Paret fick inga arvingar, varför driften senare övertogs av en välgörenhetsstiftelse och senare såldes vidare till vinmakarfamiljen Abbona. Idag står Ernesto och Anna Abbona för driften. Marchesi di Barolo har idag uppnått en fantastiskt anseende och räknas som en medelstor producent med cirka 110 hektar mark och en produktion på cirka 1.500.000 flaskor vin. Gården producerar naturligtvis de stora vinerna Barolo och Barbaresco men även Nebbiolo d'Alba, Barbera d'Alba, Dolcetto d'Alba, roero Arneis, Gavi, Moscato d'Asti e Brachetto d'acoui av hög kvalitet.
http://www.marchesibarolo.com/welcome_eng.lasso