Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Luigi Einaudi Barolo Cannubi  2013

Vad tyckte du?

Luigi Einaudi Barolo Cannubi 2013

Italien, Barolo, 750 ml, 14%

Vingårdsbetecknad Barolo i modern stil från Liugi Einaudi och fina årgång 2013. Läget Cannubi är en av Barolos mest kända vingårdar och blickar ut över den gamla staden från sin kulle. Luigi lagrar sina viner till viss del på franska barriquer vilket gör att han tillhör den moderna skolan med något ···

Styckvis

529:-

/flaska
Låda (12 st)

529:-

/flaska, totalt 6 348:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2013

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Stor doft med toner av röda bär, rosor, mullbär, kryddor, kakao och lite ekfat. Smaken är stiltypisk och utvecklad med tydliga tanniner, fin syra och ett långt härligt avslut. 

Drickes
2018-2033
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l
Lufta vinet
1-3 timmar

Så tycker experterna

WineAdvocate
94 p "Just a terrific wine that shows classic lines."

"This is just a terrific wine that shows classic lines with bright fruit intensity that should remain intact for years to come. The 2013 Barolo Cannubi is an age-worthy interpretation with wild berry fruit, grilled herb, licorice and dark spice. The ensemble is elegant and compact with potential to gain in volume and length. There is steady firmness here spread over finely textured tannins."

WineSpectator
93 p "All the components are there."

"Aromatic, displaying rose, strawberry, cherry and currant flavors, accented by leather, tobacco, iron and tea notes. Firm tannins lay a base of support as this plays out on the finish. All the components are there, but this needs time. Best from 2022 through 2040. 1,000 cases made."

Vinous
93 p "Sensual and beautifully layered."

"The 2013 Barolo Cannubi brings together the sweet, floral aromatics that are so typical of this site, with silky tannins and vibrant fruit. Sweet red cherry, wild flowers, mint and rose petals built into the finely-spun finish. Sensual and beautifully layered in the glass, the 2013 Cannubi is a highly appealing wine to drink now and over the next decade, perhaps beyond. The Cannubi also gives the distinct impression it will drink well earlier than the Costa Grimaldi."

Decanter
92 p "Stylish, spicy and very long."

"Super-ripe cherry and raspberry nose, with a hint of tar. Very ripe and suave, the palate is packed with fruit but has structure and vigour. Stylish, spicy, and very long."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vingårdsbetecknad Barolo i modern stil från Liugi Einaudi och fina årgång 2013. Läget Cannubi är en av Barolos mest kända vingårdar och blickar ut över den gamla staden från sin kulle. Luigi lagrar sina viner till viss del på franska barriquer vilket gör att han tillhör den moderna skolan med något mer kraftfull Barolo. Hans Cannubi är emellertid finstämt aromatisk med välintegrerade komponenter och stor typicitet.

Producenten

Luigi Einaudi blev Italiens första president 1948, men redan vid 23 års ålder, 1897, köpte han en 16 hektar stor fastighet i Dogliani, San Giacomo, med fokus på produktion av Dolcetto. Idag består vingården av över 104 hektar totalt (varav 52 är planterade). Dessa 52 hektar är fördelade över 11 små vingårdar utspridda i Dogliani, La Morra och Barolo och även om den huvudsakliga produktionen är av Dolcetto, så har Einaudi blivit mest känd för sina Baroloviner, särskilt de vingårdsbetecknade Barolovinerna som Costa Grimaldi och Cannubi (som man lyckades köpa ett par hektar 1997). Men man gör också en "vanlig" blandning kallad Terlo.

På grund av att egendomen har en lång tradition av att göra just Barolo så är Luigi Einaudi en av få egendomar som fått dispens för att göra sina Baroloviner utanför den godkända Barolozonen. Vinerna är helt klart i den moderna skolan med stor fruktkoncentration och en tydlig ton av små franska ekfat.

Vingården totalrenoverades 1993 och drivs idag av Matteo Sardegna.

http://www.poderieinaudi.com/en/