Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Luigi Einaudi Barolo Cannubi  2011

Luigi EinaudiBarolo Cannubi 2011

Italien, Barolo, 750 ml, 14%

No 66 James Suckling Top 100 Wine of Italy 2015 Cannubi är en av de största och mest välkända vingårdarna (både historiskt och kvalitetsmässigt) i Barolo. Den ligger i själva kommunen Barolo och även om den är stor så har den förhållandevis mer sand och kalk och mindre lera i jorden än många andra ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2011

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Stor doft med toner av röda bär, viol, mullbär, kryddor, kakao och lite ekfat. Smaken är fyllig och utvecklad med tydliga tanniner, fin syra och ett långt härligt avslut. 

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1-3 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
96p 96 p "Great richness- Wonderful Cannubi"

"A dense and velvety red with lots of chocolate, berry and spice character. Hints of mushroom too. Full body. Chewy and rich finish. Needs four to five years to soften. Great richness. Wonderful Cannubi."

Vinous
91p 91 p "Intense wine that reflects the personality of the year"

"The heat of the vintage is more clearly felt in the 2011 Barolo Cannubi, where the sandy soils and due south-facing exposure are points of vulnerability in warm, dry growing seasons. Dried cherries, tobacco, crushed flowers and spices all meld together in a ripe, intense wine that reflects the personality of the year." – Antonio Galloni

WineAdvocate
91p 91 p "Soft complexity and a subdued personality"

"The 2011 Barolo Cannubi performs very nicely, but generally speaking I am not as impressed by wines made from this historic vineyard in the hot 2011 vintage. The wine delivers soft complexity and a subdued personality without the verve and bursting energy you get in cooler years. It expresses itself with simple, less nuanced vocabulary."

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Luigi Einaudi blev Italiens första president 1948, men redan vid 23 års ålder, 1897, köpte han en 16 hektar stor fastighet i Dogliani, San Giacomo, med fokus på produktion av Dolcetto. Idag består vingården av över 104 hektar totalt (varav 52 är planterade). Dessa 52 hektar är fördelade över 11 små vingårdar utspridda i Dogliani, La Morra och Barolo och även om den huvudsakliga produktionen är av Dolcetto, så har Einaudi blivit mest känd för sina Baroloviner, särskilt de vingårdsbetecknade Barolovinerna som Costa Grimaldi och Cannubi (som man lyckades köpa ett par hektar 1997). Men man gör också en "vanlig" blandning kallad Terlo.

På grund av att egendomen har en lång tradition av att göra just Barolo så är Luigi Einaudi en av få egendomar som fått dispens för att göra sina Baroloviner utanför den godkända Barolozonen. Vinerna är helt klart i den moderna skolan med stor fruktkoncentration och en tydlig ton av små franska ekfat.

Vingården totalrenoverades 1993 och drivs idag av Matteo Sardegna.

http://www.poderieinaudi.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du