Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Luigi Einaudi Barolo Cannubi 2007

Vad tyckte du?

Luigi Einaudi Barolo Cannubi 2007

Italien, Barolo, 750 ml, 13%

Vingårdsbetecknad Barolo i modern stil från Liugi Einaudi med ålder. Läget Cannubi är en av Barolos mest kända vingårdar och blickar ut över den gamla staden från sin kulle. Luigi lagrar sina viner till viss del på franska barriquer vilket gör att han tillhör den moderna skolan med något mer kraftfu ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2007

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Stor doft med mogna toner av röda bär, rosor, mullbär, kryddor, kakao och lite ekfat. Smaken är stiltypisk och utvecklad med tydliga tanniner, fin syra och ett långt härligt avslut.

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2 g/l

Så tycker experterna

WineAdvocate
93 p "The 2007 Barolo Nei Cannubi is a dark, hulking wine of uncharacteristic power and richness."

The 2007 Barolo Nei Cannubi is a dark, hulking wine of uncharacteristic power and richness. Waves of dark fruit completely cover the palate in a bold style that sits on the razor’s edge of overripeness. The due south facing Cannubi vineyard seems to have been somewhat penalized in 2007. Anticipated maturity: 2017-2027. This is another strong set of new releases from Einaudi. This year I was particularly impressed with the Barolo Costa Grimaldi. These days the Barolo see 20-25 days on the skins. Malolactic fermentation starts in steel and finishes in French oak. The 2007 spent 16 months in French oak (30% new) followed by 14 months in 50-hectoliter casks.

WineSpectator
91 p "The black cherry and dark plum flavors are in a firm grip of tannins in this muscular, beefy red."

The black cherry and dark plum flavors are in a firm grip of tannins in this muscular, beefy red. Eucalyptus and cedar flavors add interest as this tightens up on the finish. More like 2006 than 2007 in character. Best from 2015 through 2035.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

nötkött- och lammrätter, vilt och fågel med kraftig sås.

Vinet

Vingårdsbetecknad Barolo i modern stil från Liugi Einaudi med ålder. Läget Cannubi är en av Barolos mest kända vingårdar och blickar ut över den gamla staden från sin kulle. Luigi lagrar sina viner till viss del på franska barriquer vilket gör att han tillhör den moderna skolan med något mer kraftfull Barolo. Hans Cannubi är emellertid finstämt aromatisk med välintegrerade komponenter och stor typicitet.

Producenten

Luigi Einaudi blev Italiens första president 1948, men redan vid 23 års ålder, 1897, köpte han en 16 hektar stor fastighet i Dogliani, San Giacomo, med fokus på produktion av Dolcetto. Idag består vingården av över 104 hektar totalt (varav 52 är planterade). Dessa 52 hektar är fördelade över 11 små vingårdar utspridda i Dogliani, La Morra och Barolo och även om den huvudsakliga produktionen är av Dolcetto, så har Einaudi blivit mest känd för sina Baroloviner, särskilt de vingårdsbetecknade Barolovinerna som Costa Grimaldi och Cannubi (som man lyckades köpa ett par hektar 1997). Men man gör också en "vanlig" blandning kallad Terlo.

På grund av att egendomen har en lång tradition av att göra just Barolo så är Luigi Einaudi en av få egendomar som fått dispens för att göra sina Baroloviner utanför den godkända Barolozonen. Vinerna är helt klart i den moderna skolan med stor fruktkoncentration och en tydlig ton av små franska ekfat.

Vingården totalrenoverades 1993 och drivs idag av Matteo Sardegna.

http://www.poderieinaudi.com/en/